Asansörde tecavüz girişimi davasında karar

Esenyurt'ta, bir sitenin asansöründe sıkıştırdığı kadına tecavüz teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık, 7 sene hapis cezasıyla cezalandırıldı.

YAŞAM 19.02.2022, 18:45
Asansörde tecavüz girişimi davasında karar

Bakırköy 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan A.A. ile tarafların avukatları iştirak etti.

Tercüman kullanarak savunmasını yapan yabancı uyruklu A.A., kadından özür dileyerek, arkadaşlarıyla birlikte alkol aldığını ve şeytana uyduğunu dile getirdi. 

Arkadaşı tarafından kadının takip edildiğini kaydeden A.A., "Kadını öpmek ve sarılmak istedim. Çorabını çıkarmaya çabaladığımı anımsamıyorum. Niyetim o değildi. Heyetinizden tahliyemi talep ediyorum. Ailem çok zor durumda, evi ben geçindiriyordum." diye konuştu. 

Siteye duvardan atlayıp girdiğini dile getiren A.A., bahçede dolaştığı esnada kadını gördüğünü belirtti.



Kadın, A.A.'dan şikayetçi oldu

Müşteki U.K.N. ise A.A.'dan şikayetçi olduğunu söyleyerek, asansöre bindiği ana kadar farkına varmadığı sanığın kendisine sarıldığını, tacize başladığını, asansörü durdurmasına da müsaade etmediğini ifade etti.

Kadın, birkaç dakika kadar asansörde mücadele verdiği sanığın, 25'inci kata geldikleri sırada kendisine tekme attıktan sonra kaçtığını dile getirdi.

Duruşmada, savcı sanığın 'cinsel saldırı girişimi' suçu gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, sanığı, 'cinsel saldırı' suçu sebebiyle 14 sene hapis cezasıyla cezalandırdı. Müştekinin direnci neticesinde eylem girişim aşamasında kaldığından dolayı cezayı ilk önce 10 sene 6 aya indiren mahkeme heyeti, sanığın suçun işlendiği tarihte 15 ila 18 yaş aralığında olması sebebiyle de cezayı 7 seneye düşürdü.

Mahkeme, A.A.'nın pişman olduğuna yönelik ifadesinin ceza indirimi sağlayabilmek için yapıldığı düşüncesiyle iyi hal indirimi uygulamadı ve sanığın tutukluluğuna devam kararı verdi.

Ne olmuştu?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 16 yaşındaki sanığın 11 Aralık 2021 tarihinde evine gitmekte olan U.K.N'yi (35) takip ettiği, müştekinin güvenlikli bir siteye giriş yaptığını gördüğü ve bahçe duvarından atlayıp sitenin arka bahçesine giriş yaptığı anlatılmıştı.

Sanığın takip ettiği kadına, asansör bölümünde cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen iddianamede, A.A.'nın 'cinsel saldırı' suçu sebebiyle cezalandırılması talep edilmişti.

Yorumlar (0)