Artvin’de talihsiz olay… Paraşütle insanların üzerine iniş yaptı

Artvin’in ilçesi olan Şavşat’ta düzenlenen festival kapsamında gösteri uçuşu yapan yamaç paraşütü pilotu Selçuk Mahmutoğlu, rüzgarın yön değiştirmesi ve şiddetlenmesinin sonrasında piknik alanındaki vatandaşların üstüne iniş yaptı.

YAŞAM 01.08.2022, 15:03 02.08.2022, 17:40
Artvin’de talihsiz olay… Paraşütle insanların üzerine iniş yaptı

Sahara Sanat ve Kültür Festivali kapsamında Artvin'in ilçesi Şavşat’ta gösteri düzenleyen paraşütçüler, vatandaşlara renkli anlar sunarken, talihsiz bir olay meydana geldi.

6 yamaç paraşütü pilotu 2 bin rakımdan atladı

Şavşat Belediyesi tarafından ilçenin tanıtılması adına gerçekleştirilen ve 2 gün kadar devam eden şenlikte 6 yamaç paraşütü pilotu, uygun hava şartlarında gösteri düzenledi. Sahara Dağı’nın 2 bin rakımı olan zirvesinden 450 metre boyunca uçuş yapan pilotlar, Türk Hava Kurumu Artvin Şubesi'nin davetiyle katılım sağladıkları festivalde yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Piknik alanına inmek zorunda kaldı

Festivale katılım sağlayan yamaç paraşütü pilotlarından Selçuk Mahmutoğlu inişe geçtiği esnada talihsiz bir olay yaşadı. Rüzgarın yön değiştirmesi ve şiddetini artırmasıyla beraber Mahmutoğlu, festivalin gerçekleştirildiği alanda piknik yapan vatandaşların üzerine inmek durumunda kaldı.

İnsanlara çarptı, ağaç dalına takıldı

Ağaç dallarına paraşütü takılan Selçuk Mahmutoğlu, bölgede piknik yapan bazı vatandaşlara da çarptı.

Edinilen bilgilere göre, yaralananın bulunmadığı olay, şölen sırasında fotoğraf çekimi yapan bir kişi tarafından anbean kaydedildi.

Yorumlar (0)