Artvin’de 81 yaşındaki dedenin kızak keyfi 

Pandemi günlerinde evde sıkılan Artvin’in Yanıklı Köyü sakinleri kar yağışını görünce dayanamadılar. Tahta kızağı alıp meydana koşanlardan biride 81 yaşındaki Ali Seçkin…

YAŞAM 05.01.2021, 10:18 05.01.2021, 16:14 Hanife
Artvin’de 81 yaşındaki dedenin kızak keyfi 

Artvin’in ahşap mimarisiyle ünlü Yanıklı Köyü,  yoğun kar yağışları ile beyaza büründü.



Pandemi sürecinde evde sıkılan köy halkı kar yağışını görünce dayanamayıp el yapımı tahta kızaklarını alıp köy meydanına koştu.



Kovid-19 nedeniyle zorunlu olmadıkça evden çıkmayan Yanıklı köyü sakinleri, kar kalınlığı yarım metreyi bulunca 7’den 70’e tüm vatandaşlar köyün asırlık geleneği olan ve “ sıka” adını verdikleri tahta kızaklar ile kayak yapma eğlencesine katıldı.



Pandeminin getirdiği stresi bir günlüğüne de olsa üzerlerinden attan köy sakinleri, sosyal mesafe ve maske kuralına da uyarak koronavirüs tedbirlerini ihmal etmedi.



81 yaşında gençlere taş çıkartıyor

Ara ara gülümseten küçük kazaların yaşandığı eğlencede ilgi çekici anlar ise gençlere eşlik eden 81 yaşındaki Ali Seçkin’in tahta kızak tutkusu oldu.



Gençlere kızağıyla eşlik eden Seçkin, “küçük yaştan itibaren tahta kızağımla kayıyorum. Bu gelenek bize dedelerimizden kaldı. Küçükken sürekli yarışırdık. Bu şekilde sporda yapmış oluyoruz” dedi.

Yorumlar (0)