Artvin'de sahibiyle karşılıklı tavla oynayan kedi

Artvin’de ikamet eden Baki ve Neşe çiftinin 2 yıl evvel yavruyken sokaktan sahiplendikleri ve ‘Lila’ adını koydukları kedilerinin tavlayla oynarmışçasına sergilediği hareketler, sosyal medya platformlarında yoğun ilgiyle karşılandı. Sahibinin karşısına geçen Lila, usta bir tavlacı gibi kapı alıp, zar atabiliyor.

YAŞAM 17.03.2021, 23:27 18.03.2021, 15:32
Artvin'de sahibiyle karşılıklı tavla oynayan kedi

Artvin’e bağlı Ardanuç ilçesinde yaşamını sürdüren Baki Güven, soğuk bir kış gününde kapının önünde bulduğu yavru kediyi sahiplenme kararı aldı. Çift, evlerinin neşe kaynağı olan ‘Lila’ adını verdikleri kedileri ile oldukça iyi zaman geçiriyor, onunla tavla dahi oynuyorlar. Lila'nın tavlaya olan ilgisi karşısında adeta şaşkına dönen çift, kedilerinin tavla oynarmışçasına hareket ettiği görüntüleri sosyal medya mecralarında paylaşınca, görüntüler büyük bir ilgiyle karşılandı.

Görüntülerde ‘Lila’ adlı kedi, sahibi tavlayı açar açmaz karşısına geçip rakip oluyor. Sırasını bekleyen akıllı kedi, sahibinin hamlesinin akabinde tavla pullarına patileriyle dokunarak, oynuyormuş gibi hareketler sergiliyor. 

"Evin çocuğu"

Kedinin eve neşe getirdiğini dile getiren Baki Güven, "2 yıl evvel sokaktan sahiplendik. Pandemi döneminde daha çok vakit geçirdik ve samimiyetimiz iyice arttı. Canım sıkıldı, tavlayı açtım. Hemen koşarak yanıma geldi ve rakip olarak karşıma kuruldu. Kapı alırcasına patileri ile pulları çekti, yerlerine yerleştirdi. Bizim için çok iyi bir arkadaş. Evin adeta torunu ve çocuğu gibi." şeklinde konuştu.

"Herkes sokaktan sahiplenmeli"

Neşe Güven ise “Eşim tavlayı getirince, Lila benden önce davrandı. İlk etapta tesadüf zannettik. Bunu devamlı yapmaya başlayınca da kayda aldım. Videoyu izleyen herkes çok şaşırıyor. İnsanlar sokaktan hayvan sahiplensinler." ifadelerine yer verdi.









Yorumlar (0)