Artık sadece bakmakla yetiniyorlar

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne giriş yasağı sürüyor. Yasaktan önce denize girmek için sahile gelenler, şimdi ise sadece uzaktan bakmakla yetiniyor.

YAŞAM 13.04.2020, 13:19
Artık sadece bakmakla yetiniyorlar

Hava sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Antalya'da, Konyaaltı Sahili'ne giriş yasağı sürüyor.

Yasaktan önce sahile spor yapmak ve denize girmek için gelen vatandaşlar, şimdi ise sadece bakmakla yetiniyor.

Yaz aylarında binlerce turisti ağırlayan sahilin boş hâli havadan görüntülendi. Sahilin boş hâli görülmeye değerdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri kapsamında hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Yasağa bazı vatandaşlar uyarken, bazıları ise "evde canım sıkılıyor" gibi kabul edilemeyecek bencilce nedenlerle yasağı ihlal etmişti.

Hava sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü turizm şehri Antalya’da yasağın kalktığı haftanın ilk günü merkezi noktalarda vatandaş yoğunluğu olmadığı görüldü.

Gerekli tedbirlerin alındığı Konyaaltı Sahil bandında ise giriş yasağı halen sürüyor. Yasaktan önce spor yapmak, denize girmek ve dinlenmek için sahile gelen vatandaşlar, yasaktan sonra ise sadece denize bakmakla yetinmek zorunda kalıyor.

Aynı zamanda polis ekipleri de, kendine çeken cazibesi nedeniyle sahilin girişine şerit gererek, kontrollerini sürdürüyor.

Koronavirüsünden önce vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda da boşlukların olduğu görülüyor. Meydandaki durakta otobüs bekleyen Gönül Erol isimli vatandaş, “Sokağa çıkma yasağı ilan edildiği için alamadıklarımı bugün aldım. Bir dakika bile gereksiz zaman harcamadan evimin yolunu tuttum. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Esnafımız ve devletimiz zorluklar içerisinde. Bugünleri el birliğiyle birbirimize destek vererek atlatmayı ümit ediyorum. Çok zorlanmadıkça dışarıya çıkmayalım” çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)