Artan yemekler ve ekmekler çöpe değil sokak hayvanlarına gidiyor

Pendik'te artan yemekler ve bayat ekmekler, israf edilmeyerek sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesi için kullanılıyor.

YAŞAM 14.03.2021, 01:13 15.03.2021, 09:33
Artan yemekler ve ekmekler çöpe değil sokak hayvanlarına gidiyor

Sahipsiz hayvanların düzenli bir şekilde beslenmesi için oluşturulan ekiplerden ilki, her gün 08.00-17.00 saatleri arasında 130 ayrı noktada bulunan bayat ekmek toplama kutularında biriken ekmekleri topluyor.

Pendik Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü Veteriner Birimine getirilen bayat ekmekler, burada personeller tarafından ufak parçalar halinde bölünüyor.

Artan yemekler mamaya dönüşüyor

Pendik Belediyesi'nin aşevinden, Teknopark'tan, Kartal Ceza İnfaz Kurumu'ndan, gıda işletmeleri ile büyük otellerden kemikler ve artan yemekler toplanarak Sahipsiz Hayvan Bakım ve Yaşam Alanı'nda bulunan aşevine getiriliyor. Kemikler kaynatılıyor, yemekler ve ekmekler uygun bir şekilde birleştirilerek mama yapılıyor.

Yollarını gözlüyorlar

Son misyonu ise dağıtım personelleri devralıyor. Ekip, araca yüklenen pişirilmiş kemikleri ve mamaları, 47 ayrı noktada oluşturulan besleme istasyonlarına bırakıyor. Ekiplerin yolunu dört gözle bekleyen can dostlar da aracın korna çalarak geldiğini fark edince görevlileri büyük bir sevinçle karşılıyor ve sevgilerini her defasında gösteriyor.



Yorumlar (0)