Artan altın fiyatlarına çözüm: "2 gerçek 5 imitasyon..."

Altın fiyatlarının düğün sezonunun açılmasıyla beraber daha da artmasıyla vatandaşlar imitasyon bileziklere daha da yoğun bir ilgi göstermeye başladı. İmitasyon takı firma sahibi Erdal Çakgöz, ürünlerin fiyatlarının 20-1500 TL arasında değiştiğini söyledi.

YAŞAM 24.06.2021, 13:00 25.06.2021, 09:49
Artan altın fiyatlarına çözüm: "2 gerçek 5 imitasyon..."

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşlar da altınlara rağbet etmeye başladı. Altın fiyatlarının yüksek olması ise gerçek altınla birlikte imitasyon bileziklere de yöneltti. İmitasyon ürünler satan takıcılarda gün geçtikçe hareketlilik görülmeye başlandı. İmitasyon bir bileziğin 100-150 TL arasında değişiklik gösterdiğini ifade eden takıcılar, en düşük ürün fiyatının ise 20 TL’den başlayarak bin 500 TL’ye kadar çıktığını ifade ediyor.

“İmitasyonlara yoğun bir talep mevcut”

Firma sahibi Erdal Çakgöz, “Ürünler birebir altın ustalarca yapılıyor ve halka sunumu gerçekleştiriliyor. Altın fiyatlarından ötürü insanların alım gücünün düştüğü bu zamanda imitasyon altınlara da yoğun bir talep oluştu. 

Yalnızca yurt içerisinde değil yurt dışında da imitasyon altınlar vatandaşların ilgisini çekiyor. Kuyumcularda olan ürünlerden bilezikler, setler, yüzükler gibi ürünlerin tamamı elimizde var. Kuyumcudaki gerçek bir bilezik 12 bin TL civarındayken imitasyon olanı 100-150 TL arasında değişiklik gösteriyor. İmitasyon Trabzon setimiz ise birebir kuyumcu ustalarımızca yapılıyor. Gerçekteki fiyatı 20-25 bin TL olan ürünün imitasyonu ise bin 200 TL.” dedi.

“20 TL - 1500 TL arasında ürün fiyatı değişiyor”

Düğün sezonunun açılmasıyla vatandaşların imitasyon bilezikleri talep ettiğini söyleyen Çakgöz, “Düğünde takılabilecek olan bütün çeşitler elimizde var. Ürünlerimiz 20 TL’den başlıyor, bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Düğün yapacak olan kişiler altın fiyatlarının fazla olması sebebiyle 2 adet gerçek takı takarken yanında da 5-6 tane imitasyon takıyor. İmitasyon olan ürünlere ilgi her gün artıyor. Bu talebin daha da artış göstereceğini düşünüyorum.” cümleleriyle sözlerini bitirdi.

Yorumlar (0)