Arslan ailesinden geriye fotoğraflar kaldı

Bebeğini, oğlunu, karısını, kayınvalidesini ve kayınpederini kaybeden Serhat Arslan, metanetini korumaya, ayakta durmaya çalışıyor.

YAŞAM 30.01.2020, 14:07 30.01.2020, 14:08
Arslan ailesinden geriye fotoğraflar kaldı

Elazığ'ın merkez Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde aynı aileden en fazla kayıp veren Arslan ailesi oldu. Depremde yıkılan binada karısı ve iki çocuğu ile kayınvalidesini ve kayınpederini kaybeden Serhat Arslan, onların hatıralarıyla teselli bulmaya ve metanetini korumaya çalışıyor.

Belediyede çalışan Serhat Arslan, 6,8 büyüklüğündeki depremden birkaç gün önce karısı Halime, 7 yaşındaki oğlu Miraç Ali ve 2 aylık kızı Rüya'yı kayınvalidesinin evine götürdü. Serhat Arslan, 24 Ocak günü belediyedeki mesaisinin ardından eşini ve çocuklarını görmek için kayınvalidesine gitti.

Çocuklarını son kez öptü

Özlem duyduğu çocuklarına sarılıp, öpüp koklayan Serhat Arslan, tatil boyunca ailesi kayınpedeninin evinde kalacağı için daha sonra evine döndü. 20.55'te yaşanan depremin ardından ailesine koşan Serhat Arslan, sağlam hâldeyken içinden çıktığı binanın enkazı ile karşılaştı.

Serhat Arslan, enkazda kalan yakınlarını kurtarmak için ekiplerle birlikte büyük çaba gösterdi.

Yürütülen çalışmalar sonucu Serhat Arslan'ın karısı Halime, çocukları Miraç Ali ve Rüya ile kayınvalidesi ve kayınpederinin cansız bedenine ulaşıldı.

2 aylık kızı, 7 yaşındaki oğlunun tabutuna konulan ve 5 yakınını son yolculuğuna uğurlayan baba Serhat Arslan'ı cenaze töreninde eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca teselli etmeye çalışmıştı. Binali Yıldırım, Serhat Arslan'a sarılıp onu teselli etmeye çabalarken gözlaşlarını tutamamıştı.

Cenaze töreninde ayakta duramayan ancak bugün evlatlarının anıları ile ayakta durmaya çalışan Serhat Arslan'a taziye ziyaretleri sürüyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelenler Serhat Arslan'ın acısını yürekten paylaşıyor. Kendisine bu acı günlerinde destek olan herkese minnettar olduğunu belirten Serhat Arslan, metanetini korumaya çalışıyor.

"Bebeğimizin Pazartesi günü aşısı vardı"

İki ay önce ikinci çocuklarının dünyaya geldiğini söyleyen Serhat Arslan, "Bebeğimizin Pazartesi günü aşısı vardı. O akşam ben de oradaydım. Çocuklarımı öptüm, kokladım, sarıldım. Onları orada bırakıp, eve geldim. Sonra deprem oldu." dedi. Serhat Arslan enkazdan kayınpederinin çıkarıldığının söylenmesi üzerine hastaneye koştuğunu söyledi.

Serhat Arslan, "Baktım, eşim ve çocuklarım yok. Tekrar enkaz yerine gittik. Daha sonra beşini bir yerden çıkardılar. Beşi de şehittir. Kayınpederim ve kayınvalidem cennetlik insanlardı zaten. Ağızlarından dua eksik olmazdı. Rabb'im mekanlarını cennet eylesin. Rabb'im beşini cennetinde buluşturdu. Ne mutlu bana." şeklinde duygularını dile getirdi.

Ahmet Yenilmez: Deprem birbirimizin kıymetini hatırlattı

Depremin ardından acıları paylaşmak için Elazığ'a gelen ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez de Serhat Arslan'ı ziyaret ederek, başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu.

Usta sanatçı Ahmet Yenilmez, zor bir süreçten geçen Arslan ailesi ve diğer depremzedelerin metanetli duruşunun önemine değinerek, acılı Serhat Arslan ve yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

''Biz bir aileyiz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın." ifadelerini kullanan sanatçı Ahmet Yenilmez, depremzedelerin devletin ve milletin kendilerine uzattığı yardım elini gördüğünü ve şükran duyduğu ifade ettiğini paylaştı.

Usta sanatçı Ahmet Yenilmez sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Burada gerçekten insanlık dersi veriliyor. Millet olarak, sanatçısı, sporcusu, iş adamı, amiri, memuru ile hepimiz biriz. Milletimize geçmiş olsun. Kardeşimiz gibi yakınlarımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Allah yaralılarımıza şifa versin. Allah devletimize zeval vermesin. Milletimizin bu birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Allah bir daha bu topraklara böyle acılar yaşatmasın. Bu deprem bize birbirimizin kıymetini hatırlattı. Birbirimiz için ne kadar değerli olduğumuzu gösterdi.''

Yorumlar (0)