Armut değil domates

Sivas’ta üretilen ve şekliyle armudu anımsatan sarı domates, vatandaşların dikkatini çekiyor.

YAŞAM 23.09.2021, 13:00 24.09.2021, 09:44
Armut değil domates

Sivas'ta Abdurrahman Güngör, bir sene önce emekli oldu. Kendisini bahçe işlerine veren Güngör, Karşıyaka Mahallesinde bulunan bahçesine deneme amaçlı olarak sarı domates ekti. 

Görenler anlam veremiyor

Patlıcangiller familyasından olduğu belirtilen sarı domates, rengi ve şekliyle görenlerin dikkatini çekiyor. Bir armudu andıran sarı domatesi ilk defa görenler, bunun ne olduğuna anlam veremiyor. Neredeyse kırmızı domatesin tadıyla aynı tadı bulunan domatesin, pek çok faydası bulunuyor. Güngör, sarı domatesin kolesterole iyi geldiğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirterek bu domatesi ilerde çoğaltmayı düşündüğünü ifade etti.

“Görenler şaşırıyor”

Sarı domatesi görenlerin şaşırdığını belirten Abdurrahman Güngör, “Bahçemde domates yetiştiriyorum. Domates fideleri ekiyorum. 2 yıldır da bu domatesi dikiyorum. Aroması çok iyi. Bağışlılık sistemine gayet iyi geliyor. Gelecek dönemde çoğaltıp yetiştirmeyi düşünüyorum. Görenler şaşkına dönüyor. Rengine çok şaşırıyorlar. Merak ediyorlar, tadı oldukça güzel. Aynı domates tadı var fakat aroması daha farklı” sözlerini kullandı.

“Armuda benziyor”

Sarı domatesin armuda benzediğini dile getiren Güngör, “Diğer domateslerden farkı sarı olması ve armuda benzemesi. Deneme amaçlı olarak ektim, önümüzdeki dönemde çoğaltmayı düşünüyorum. Önümüzdeki yıl inşallah biraz tohumlarını alıp yetiştireceğim. Çok ilgi de görüyor. Çileğe gelenlere ikram ediyoruz. Çilek satışımız sürüyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kolesterole da çok iyi geliyor. Vitamin açısından zengin” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar (0)