Arkeoloğun ölümü üzerine müzede soruşturma başlatıldı!

Gaziantep Müze Müdürlüğü'nde sözleşmeli arkeolog olarak çalışırken Diyarbakır'daki ağabeyini ziyarete giden ve intihar eden Merve Kaçmış'ın ölümünün ardından müzede soruşturma başlatıldı.

YAŞAM 16.01.2020, 19:25 16.01.2020, 19:34
Arkeoloğun ölümü üzerine müzede soruşturma başlatıldı!

Gaziantep Müze Müdürlüğü'nde sözleşmeli arkeolog olarak çalışan Merve Kaçmış, ağabeyini ziyaret etmek için gittiği Diyarbakır'da 13 Ocak'ta intihar etmişti. Ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış, kardeşinin müzede mobbing ve baskıya uğradığını öne sürmüştü. 

Bakan Ersoy talimat verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Merve Kaçmış'ın ölümünün ardından Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un talimatı üzerine müzede bir soruşturma başlatıldığını ve bazı personelin görevlerinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Bakanlık, soruşturmanın ilgili birimler tarafından yakın takibe alındığını açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında "Gaziantep Müzesi Müdürlüğü'nde sözleşmeli arkeolog olarak görev yapan personelimiz Merve Kaçmış'ın 13/01/2020 tarihinde Diyarbakır'da hayatına son vermesine ilişkin, sayın Bakanımızın talimatları ile derhal soruşturma başlatılmış ve bazı personel görevden uzaklaştırılmıştır. Konu, Bakanlığımız birimleri tarafından tüm detaylarıyla takip edilmektedir. Merhum Merve Kaçmış'a bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
Yedikleri pisliği ekmeğinin peşindeki garibana kakalayacaklar..yazık yavrum keşke kaçakçılık şubeye gitseymiş..Allah ailesine sabır versin