Arkadaşını öldürüp olay yerine gelerek ölmüş mü diye kontrol etti

2 yıl önce tabancayla arkadaşını öldüren şahsın bir süre sonra olay yerine gelip arkadaşının ölüp ölmediğini kontrol ettiği ortaya çıktı.

YAŞAM 06.03.2021, 17:02 07.03.2021, 15:14
Arkadaşını öldürüp olay yerine gelerek ölmüş mü diye kontrol etti

Gaziantep'te 2 yıl önce Mahmut Özbal'ı tabancayla ateş ederek öldüren Ahmet Remzi Anlar'ın cinayeti işledikten bir süre sonra olay yerine dönerek arkadaşının ölüp ölmediğini kontrol ettiği anların görüntüsüne ulaşıldı.

Elinde tabancasıyla arkadaşının cesedini izledi

21 Kasım 2019'da Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Saçaklı Mahallesinde bulunan bir taksi durağında çıkan sözlü tartışma üzerine taksici Ahmet Remzi Anlar, arkadaşı olduğu öğrenilen Mahmut Özbal’ı silahla vurarak ölümüne neden oldu. O anların güvenlik kamerası görüntüleri ise olayın üzerinden geçen 2 yılın ardından ortaya çıktı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Anlar’ın Özbal’ı öldürdükten sonra sokak arasına doğru kaçtığı ardından da olayın yaşandığı yere tekrar dönüp arkadaşının ölüp ölmediğini kontrol ettiği görülüyor.

Görüntülerde bir süre öldürdüğü arkadaşının cesedini seyreden cinayet zanlısı Anlar, daha sonra ise elinde pompalı tüfek olan bir arkadaşıyla beraber olay yerinden ayrılıyor.

Hapis cezası müebbetten 15 yıla indirildi

Arkadaşı tarafından kurşun yağmuruna tutulan Mahmut Özbal, olaydan bir gün sonra Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ahmet Remzi Anlar ise 24 Kasım’da gözaltına alınıp tutuklandı. 

Hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlanan Anlar, 15 ay tutuklu olarak yargılandı. Görülen yargılamalar sonucunda ise sanık Anlar hakkında verilen müebbet hapis cezası haksız tahrik indirimi de uygulanarak 15 yıla indirildi. Ayrıca Anlar’a ruhsatsız silah taşımaktan verilen 10 ay hapis cezası da 5 yıl ertelendi.

Özbal’ın ailesi karara tepki gösterdi

Katil zanlısı Ahmet Remzi Anlar’ın cezasının müebbetten 15 yıla indirilmesine maktul Özbal’ın ailesi tepki gösterdi.

Verilen kararı hukuken anlamanın mümkün olmadığını dile getiren ailenin avukatı Mehmet Salih Akaltun ise hem kendilerinin hem de cumhuriyet savcısının kararı istinaf ettiğini belirterek mahkeme kararının bozulması için Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine dilekçe gönderdiklerini söyledi.

Akaltun, ayrıca kararın onaylanması durumunda sanığın birkaç yıl içinde insanların içinde dolaşacağını sözlerine ekledi.


 

Yorumlar (0)