Arılar kırışıklıklarla savaşta en önemli müttefik

Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı kırışıklık karşıtı yeni bir formülün müjdesini verdi. Arı sütü, arı zehiri, Anadolu propolisi ve balın içinde bulunduğu kırışıklık karşıtı anti-aging cilt bakım ürünlerinden oluşan bir seri geliştirdiklerini açıkladı ve Yeditepe Ar-Ge merkezi tarafından her türlü kontrolü yapılan ürünlerden başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.

YAŞAM 29.09.2021, 12:50 01.10.2021, 09:50
Arılar kırışıklıklarla savaşta en önemli müttefik

 Aslı Elif Tanuğur Samancı yaptığı açıklamada arıların hayatıyla ilgili ilginç bilgiler verdi. Ve arılaran ilham alarak hazırladıkları kırışıklık ürününden bahsetti. Doğanın en faydalı canlılardan olan arıların bir keşif turunda saatte 30 kilometrelik hızlarıyla yaklaşık 100 milyon çiçeği ziyaret edebildiğini söyleyerek "Bilinen 12 bin 500 bitki çeşidi içinde 3 bin 500’den fazla endemik bitkiye sahip olduğumuz bu topraklardan elde ettiğimiz arı bazlı ürünlerimiz, diğer coğrafyalardan en az 3,5 kat daha fazla zengin bir biyolojik aktivite olduğunu gösteriyor. Bu nedenle özellikle ülkemizdeki arı kovanlarında üretilen arı ürünleri çok kıymetli. Geliştirdiğimiz bu ürünler, gıda ve kimya mühendisleri, diyetisten, eczacı ve dermatologlardan oluşan bir kadronun 2 yıllık emeğidir. Geliştirdiğimiz kırışıklık karşıtı ürünler, 33-70 yaş aralığındaki gönüllüler ile test edildi. Sonuçlara göre bu doğal formüller cilde ipeksi bir yumuşaklık kazandırırken, kırışıklıkların görünümünü azaltıp cilt elastikiyetini arttırıyor" değerlendirmesini yaptı.

“Arı zehiri cilt için çok etkili”

Dr. Ender Saraç ise arı zehrinin elastin ve kolajen üretimini tetiklediğini söyleyerek hücre yenilenmesini desteklediğine dikkati çekti ve görüşlerini şöyle anlattı: “Tükettiğimiz besinler, düzensiz uyku, stres, alkol ve sigara kullanımı, zararlı kozmetik ürünler, güneşe fazla maruz kalma gibi cildi olumsuz olarak etkileyen unsurlar cilt bariyerinde zamanla olumsuzluklara neden olur. Kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılan içeriği belli olmayan bazı kimyasallar ciltte zaman zaman bazı alerjik reaksiyonlar yaşanmasına ve ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor. O nedenle cilt bakımında tercih edilen ürünlerin doğru seçimi cildimizin sağlığı üzerinde çok büyük etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Doğal arı ürünlerinin en başında gelen arı zehri bünyesinde apamin, melittin, fosfolipaz ve hiyalüronidaz enzimleri, norepinefrin amino ve dopamin gibi özel bileşenlerin olduğu doğal bir ürün. Yapılan neredeyse tüm bilimsel araştırmalar arı zehirinin kolajen ve elastin üretimini uyararak ciltte hücre yenilenmesini destekleyerek anti-aging etkisi yarattığı biliniyor.”

Yorumlar (0)