Arı sütünün bu seneki kilogram fiyatı dudak uçuklattı

Kozmetik ve ilaç sektöründe de kullanılan arı sütünün bu seneki gram fiyatı 15 lira olarak belirlendi. Şifa kaynağı ürünün kilogram fiyatı ise 15 bin liraya tırmandı. 

YAŞAM 04.06.2022, 11:41
Arı sütünün bu seneki kilogram fiyatı dudak uçuklattı

Havaların ısınması ve yaz sezonun başlaması ile birlikte arı sütü sağımına da başlandı. Mayıs ve haziran ayı boyunca devam eden sağımlardan elde edilen arı sütü, başta kozmetik ve ilaç sektörü olmak üzere pek çok alanda kullanılıyor. Yaz sezonu boyunca hasadı süren arı sütü, arı kovanlarından süzülüyor. 

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftçiler tarafından da tercih ediliyor

Ölü hücreleri yeniden direnç kazandırdığı belirtilen arı sütü, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin de en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Özel tasarlanmış kaşık eşliğinde kullanılan arı sütünün metal ürünlere temas etmemesi gerekiyor. Renkli cam kavanozlara konulan arı sütü, vakit kaybeden özel donduruculara kaldırılarak koruma altına alınıyor. 

Kilogram fiyatı 15 bin lira

Yoğun talep gören arı sütünün değeri de her geçen gün katlanarak artıyor. Bu sene süzülen arı sütünün gram fiyatı 15 lira, kilogram fiyatı ise 15 bin liradan satışa çıkarıldı. Polen ve baldan daha fazla gelir sağlayan arı sütü, satış rakamlarıyla arıcıların da yüzünü güldürüyor. 

“Bu sene 10 kilogram arı sütü üretmeyi hedefliyorum”

Samsun’da yaşayan ve aracılık yapan Gültekin Bozkurt, arı sütüne yoğun talep olduğunu dile getirerek, “Her sene biraz daha fazla seviyede arı sütü üretmeye başladık. Ben yaklaşık 4 senedir arı sütü satıyorum. İlk sene yarım kilo civarında bir arı sütü üretmiştim. Geçen sene ise bu rakam 6 kiloya kadar çıktı. Bu sene hedefimiz inşallah 10 kilo. Çok ciddi rakamlara satılan bir ürün. Talep sebebiyle bizim de yüzümüz gülüyor. Ben geçen sene 6 kiloluk arı sütünden toplam 60 bin liraya yakın kazanç elde ettim. Bu sene 10 kilo üreteceğiz. Bu 10 kilodan da 150 bin lira kazanç sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.  

“Sağdığımız sütler bir hafta dolmadan satılıyor”

Günlük olarak arı sütü sağımına devam ettiklerini belirten Bozkurt, “Arı sütünü satmakta hiçbir sorun yaşamıyoruz. İlgi ve talep gayet iyi. Biz günlük olarak sağımlarımızı sürdürüyoruz. Sağdığımız sütler bir hafta bile durmuyor zaten. Hemen alıcısı çıkıyor. 1 hafta biriken arı sütünü ben hatırlamıyorum. Yalnızca kendi bölgemizde faaliyet göstermiyoruz. Türkiye genelinden talepler var. Onlara da gönderim yapıyoruz. Bu ürün pek çok hastalığa şifa kaynağıdır. Bağışıklık sorunu yaşayanlar, anne-baba olmak isteyenler, kanser hastaları bu ürüne büyük ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

“Pandemi ile beraber arı sütüne rağbet başladı”

Pandemi sürecinin başlamasıyla beraber arı sütüne ilginin daha da arttığını dile getiren Bozkurt, “Pandemi ile beraber arı sütüne bir rağbet başladı. Uzmanlar da televizyonlarda bu ürünü ısrarla önerince vatandaşlar arı sütüne yöneldi. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için çok önemli bir ürün. Kolestrolden tansiyona kadar her hastalığa bir şekilde şifa oluyor. Cilt güzelliğine çok büyük katkılar sağlıyor. Arı sütünün faydaları ve şifaları saymakla bitmez” dedi. 

“Karadeniz’de benim gibi arı sütü üreten çok az kişi var”

Karadeniz Bölgesi’nde arı sütü üreten nadir arıcılardan biri olduğunu dile getiren Bozkurt, “Karadeniz’de arıcılarımız genelde bal ve polen üzerine üretim yapıyorlar. Benim gibi arı sütü üreten çok az kişi var. Ben arıcılık sektörüne süt üreterek yeni bir yol açmaya çalışıyorum. Arı sütünün geliri de bal ve polene kıyasla çok daha iyi noktalarda. Ben burada arı sütü üretiyorum aynı zamanda ana arı da yetiştiriyorum. Buradaki çalışmalarımızla kendime çok iyi bir ek gelir oluşturuyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)