Ardahan’da tilkili görüntüler, Valiliği harekete geçirdi 

Ardahan’da yaralı halde yakaladıkları tilkiye eziyet eden ve bunları da sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan kişiler için Ardahan Valiliği harekete geçti. Tilki koruma altına alınırken Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili işlem başlatıldı. 

YAŞAM 06.01.2022, 11:31 07.01.2022, 09:07
Ardahan’da tilkili görüntüler, Valiliği harekete geçirdi 

Ardahan’da bir kişi, yaralı olarak yakaladığı tilkiye türlü eziyetler yaptı ve bunları da video çekerek canlı şekilde sosyal medya hesabında yayınladı. Hayvana eziyet görüntülerine tepki yağarken gelen şikayetler üzerine Ardahan Valiliği harekete geçti.  

Şahsın ikametgah adresini tespit eden ekipler, tilkiyi koruma altına alırken şahıs hakkında da adli işlem süreci başlatıldı.  



Tilki tedavi edilip ormana bırakıldı 

Ardahan Valiliği konuyla ilgili şu yazılı açıklamada bulundu: “Bir sosyal medya hesabından yayınlanan görüntülerde yaralı tilkiye kötü muamelede bunulduğu görülmüş ve araştırmalar sonucunda şahısların ikametgahları ile kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı tarafından başlatılan işlemler sonucunda şahıslar hakkında adli işlemler başlatılmış olup yaralı tilki ise tedavisinin ardından doğal hayata bırakılmıştır.” 

Yorumlar (0)