Ardahan, Kars, Gümüşhane ve Rize beyaz örtüyle kaplandı

Kışın Türkiye'de birçok ilde iyiden iyiye kendini hissettirmesiyle 4 ilde daha kar yağışı gözlendi. Kars, Ardahan, Gümüşhane ve Rize'de ortaya çıkan görüntüler kartpostallık görüntüler oluşturdu.

YAŞAM 03.11.2020, 21:03 04.11.2020, 17:51
Ardahan, Kars, Gümüşhane ve Rize beyaz örtüyle kaplandı

Ardahan'dan dün itibarıyla etkili olan sağanak yağış, gece saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışlı bir havaya bıraktı.

Kardan dolayı Ardahan şehir merkeziyle Çıldır ilçesi arasında bulunan ve şehrin en yüksek yeri olan Kısır Dağı tepeleri beyaz bir örtüyle kaplandı.

Sarıkamış da beyaz örtüyle kaplandı

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerleri arasında olan, "Şehitler diyarı" adıyla da bilinen Kars Sarıkamış'ta da hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye kadar düşüş gösterdi.

Gece etkili olan sağanak yağış kimi zaman ise yerini kar yağışına bıraktı.

Kar dolayısıyla Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin pistleri karla kaplandı, Allahuekber Dağları'nın 3 bin 180 rakımlı zirve noktası, sarıcam ormanları ve Soğanlı dağları da beyaz örtüye büründü.

Dünyada eşi çok nadir görülen sarıçam ormanları, sarı ve kızıla bürünmüş ağaçlar, kartpostallık manzaralarıyla görenleri adeta kendisine hayran bıraktı.

Gümüşhane'nin yüksek kesimleri beyaza büründü

Gümüşhane'de de gece süresince etkili olan kar yağışı şehrin yüksek kesimler hava sıcaklığının düşüş göstermesiyle birlikte beyaz örtüyle kaplandı.

Yağış sonrası Zigana dağı başta olmak üzere, Artabel, Çakırgöl ve şehir genelinde 2 bin 400 metrenini üzerindeki zirveler de karla kaplandı.

Denizden 2 bin 24 metre yükseklikte bulunan Limni Gölü Tabiat Parkına komşu zirveler, Alas, Karakaban ve Ali Kemal Kepenek'in zirvesi de kar yağışının etkisini göstermesiyle beyaza büründü.

Yorumlar (0)