Arama-kurtarmadan duygulandıran anlar!

Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların içinde kalanları kurtarmak için çalışma yürüten ekipler, arama sırasında buldukları Kur'an-ı Kerim'i elden ele ve öperek enkazdan dışarı çıkardılar.

YAŞAM 27.01.2020, 13:55
Arama-kurtarmadan duygulandıran anlar!

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve Türkiye'yi yasa boğan 6,8 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların içinde kalanlar, AFAD (T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) kordinasyonunda ve UMKE (T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) gibi önemli ekiplerin desteğiyle kurtarılmaya çalışılıyor.

Kurtarma çalışmaları kapsamında Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası merkez Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan binada arama kurtarma çalışması da devam ediyor.

Yurdun dört bir tarafından yardıma gelen onlarca kurumdan yüzlerce personel ve gönüllüler enkazda yaptıkları aramaları titizlikle yürütüyor.

Depremin etkisiyle yıkılan ve binlerce parçaya bölünen binalarda yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında enkazdaki küçük parçalar ellerle tek tek kaldırılıyor.

Arama-kurtarma çalışmaları sırasında kimi zaman ilginç, kimi zaman duygusal, kimi zaman üzücü, kimi zaman da sevindiren haberler de geliyor.

Enkazda çalışma yapan bir arama kurtarma görevlisi, bulduğu Kuran-ı Kerim'i yıkılan binadan çıkardıktan sonra bir başka arama-kurtarma personeline verdi. Kuran-ı Kerim elden ele enkaz dışına çıkarıldı. Kutsal kitabı eline alan her bir arama-kurtarma personelinin öperek diğerine uzattığı görüldü.

Yorumlar (0)