Arama çalışmaları 9'uncu gününde

Bursa Uludağ'daki kayıp amatör dağcıları arama kurtarma çalışmaları montun bulunduğu bölgede yoğun şekilde sürüyor.

YAŞAM 10.12.2019, 13:10
Arama çalışmaları 9'uncu gününde

Bursa Uludağ'da kayıp 2 dağcı arkadaşı arama çalışmaları 9'uncu gününde de tüm hızıyla devam ediyor. 37 yaşındaki Efe Sarp'a ait kırmızı mont, yeşil bere ve anahtarlığın bulunduğu Kürekli Şelalesi ve dere yatağının bir kilometrelik alanında yoğunlaşan arama kurtarma ekipleri, çalışmalarını burada karadan ve havadan sürdürüyor.

Bursa'da 1 Aralık günü Uludağ zirveye tırmanmak için hareket eden ve daha sonra haber alınamayan 37 yaşındaki Efe Sarp ve 31 yaşındaki arkadaşı Mert Alpaslan'ın arama çalışmaları 9'uncu gününe girmiş durumda. Kayıp dağcılardan Efe Sarp'a ait kırmızı mont ve yeşil berenin bulunduğu Uludağ'ın 8 kilometre kuzeybatısındaki bölgeye yoğunlaşan arama kurtarma ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla yeniden arama çalışmalarına başladılar.

85 Jandarma Özel Harekat Timi (JÖH), 25 Jandarma Arama Kurtarma, 50 AFAD, 55 kişilik sivil arama kurtarma ekibi olmak üzere toplam 215 personel, bir adet insanlı keşif uçağı (JİKU), 2 helikopter, bir de termal metal dedektörlü drone ile arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Bursa Uludağ'da aramaların 9'uncu gününde hava sıcaklığı -2 olarak ölçülürken, havanın açık olmasıyla beraber arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına gün boyu devam edeceği bildirildi.

Yorumlar (0)