Araçlarında battaniye bulunduruyorlar

Kastamonu'da geçen yıl yaşanan ve 10 binden fazla aracın zarar gördüğü dolu yağışının ardından vatandaşlar, araçlarında battaniyeyi eksik etmiyorlar.

YAŞAM 16.06.2019, 09:15
Araçlarında battaniye bulunduruyorlar

Kastamonu'da geçen yıl yaşanan ve 10 binden fazla aracın zarar gördüğü dolu yağışının ardından vatandaşlar, her dolu uyarısından sonra zarar oluşmaması için araçlarını örtülerle sarıyor ya da kapalı otoparklara gidiyorlar.

Kastamonu'da son bir aydır aralıklarla etkili olan dolu yağışı nedeniyle vatandaşlar, çeşitli önlemler alarak araçlarında hasar oluşmasını engellemek için çabalıyorlar.

Kastamonu'da geçen yıl 13 Eylül'de etkili olan ve 10 bin araca zarar veren dolunun ardından araç sahiplerinde uyarılar ve dolu yağışına karşı hassasiyet oluştu.

Kastamonu merkezi ve ilçelerde son bir aydır etkili olan dolu yağışları nedeniyle tarım alanlarında zarar meydana geldi.

Kastamonulu araç sahipleri de meteorolojiden yapılan dolu uyarılarında zarar oluşmaması için araçlarını örtülerle sarıyor ya da kapalı otoparklara yöneliyor.

Kastamonu'da otopark işletmeciliği yapan Ercan Köylü, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine, il genelinde son günlerde haftada en az üç kez dolu yağdığına işaret ederek, şu açıklamayı yaptı:

"Geçen yıl yaşadığımız dolu olayından sonra Kastamonu'da herkes panik halinde. Arabalarını tahtalarla, kasalarla, örtülerle, halılarla ve daha birçok şeyle korumaya çalışıyorlar. Kapalı yer konusunda sorun yaşıyoruz. İzdihama neden oluyor. Abonelerim olmasına rağmen diğer müşteriler kapalı yere çekebilmek için iki kat fiyat teklifinde bulunuyorlar. Vatandaşın canı yandı, artık yansın istemiyor doğal olarak. Mal canın yongası, herkes bir şekilde aracını korumak için uğraşıyor."

"Bakıyoruz gün içinde hava kararıyor, hemen arabayı sarmaya başlıyoruz"

Ersin Siviş isimli vatandaş, aracını doludan korumaya çalıştığını ifade ederek, "Geçen yıl aracımızı korumadık, maddi hasarımız oldu. Bu yıl da maddi zarar olmasın diye araçları korumaya başladık. Bakıyoruz gün içinde hava kararıyor, hemen arabamızı sarmaya başlıyoruz. Otoparklar dolu, çekecek yerimiz de yok maalesef. Allah'tan gelen bir şey, yapacak bir şey de bulunmuyor. Bir şekilde tedbirimizi almak zorundayız." şeklinde konuştu.

Otomobili geçen yıl etkili olan dolu yağışında otomobili zarar gören Gürbüz Bazu isimli vatandaş da, "Dolu yağacak mı yağmayacak mı diye bölge sakinleri tedirgin şekilde yaşıyor. Herkes otomobilinde battaniye, halı bulunduruyor." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)