Araç sahiplerini ilgilendiriyor: Son gün yarın

Şehirlerarası kara yollarında eşya ve yolcu taşıması için kullanılmakta olan araçlara yarın itibariyle kış lastiği takılması mecburi tutulacak.

YAŞAM 30.11.2022, 12:41 01.12.2022, 08:52
Araç sahiplerini ilgilendiriyor: Son gün yarın

Yarın başlatılacak olan kış lastiği uygulaması, 4 ay süresince devam edecek. Söz konusu uygulama 1 Nisan 2023 günü sona erecek. Akıcı ve güvenli bir trafik adına yalnızca zorunluluk kapsamında bulunan ticari araçlarda değil bütün araçlara kış lastiği takılması tavsiye ediliyor.

Kar lastiği takmayanlara para cezası verilecek

Kış lastiği mecburiyetine uygun olmayan araçların sürücülerine toplam 1152 lira ceza verilecek. Yolcu ve yük taşımacılığı sağlayanlar dışında kalan özel araçlar adına uygulama mecburi olmayacak fakat mal ve can güvenliği ile sorunsuz seyahat adına kış mevsiminde bütün araçlarda kış lastiği bulundurulması büyük önem taşıyor.

Daha rahat yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor

Bu uygulama ile beraber kış aylarında tedbirini almamış olanlar, kış lastiği bulunmayan araçların yolu kapatması ve vatandaşların mağduriyete yaşamasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

7 derecenin altında olan sıcaklıklarda, kış lastikleri çamurlu, karlı ve ıslak zeminlerde yaz lastiklerine kıyasla yüksek güvenlik ve daha rahat bir yol tutuşu sağlıyor.

Yorumlar (0)