Arabasının üstüne para verip otomobil aldı, 5 gün sonra hayatının şokunu yaşadı

Antalya’da Gamze Benzer adlı genç kadın, internetten bir araba beğendi. Kendi otomobilini satıp 42 bin TL daha bu tutarın üzerine ekleyen talihsiz kadın, 172 bin TL verip satın aldığı araçla yolda kaldı. Yeni otomobiliyle yola çıkan kadın, aracın motorunu parçalanmış bir biçimde bagajda buldu.

YAŞAM 29.07.2022, 16:51 31.07.2022, 11:32
Arabasının üstüne para verip otomobil aldı, 5 gün sonra hayatının şokunu yaşadı

Antalya'da kendi otomobilini tanınmış bir galeriye satıp, daha sonra üstüne eklediği parayla ikinci el araç alan genç kadın, yeni aldığı aracın 5 gün sonra aracın arıza vermesi sebebiyle hayatının şokunu yaşadı. Büyük bir hevesle aldığı aracın motor parçalarını otomobilin bagajında gören kadın, zararının karşılanması amacıyla yargıya başvurdu.

Yeni aldığı araç, 5 gün sonra arıza verdi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde ikamet eden Gamze Benzer, internet yoluyla verilen bir satış ilanında beğendiği aracı almak için şehirdeki tanınmış bir galeriye gitti. Kendi otomobilinin üzerine 42 bin TL ekleyen Benzer, 172 bin TL'ye ikinci el bir araç satın aldı. Genç kadın, bakımlarını gerçekleştirdiği otomobiliyle 5'inci günde yolculuk yaptığı esnada aracı motor arızası verdi.


Benzer, yeni otomobilini tamir etmek için sanayi sitesine götürdü. Aracın motor parçalarını aracın bagajında gören genç kadın, hayatının şokuyla karşılaştı. Büyük bir hevesle aldığı aracının, 5'inci günde arızalanması ve 40 bin TL masraf çıkması sonrasında büyük üzüntü yaşayan Benzer, otomobili aldığı galeriden bir destek alamayınca konuyu yargıya taşımaya karar verdi.

“Araç iyi görünüyordu”

İnternette galeride satışa çıkarılan bir araç beğendiğini ve o aracı almaya karar verdiğini söyleyen Gamze Benzer, kendi aracını satıp üzerine biraz daha para ekledikten sonra aracı satın aldığını dile getirdi. Aldığı otomobili çok kullanmadığını ve 5'inci günde motorunun arızalandığını aktaran Benzer, “Otomobil iyi görünüyordu. Seyir halindeyken bir anda yolda kaldım. Aracın suyunun bittiği ve bu sebeple hararet yaptığını aktardılar. Ancak ben, 3 gün önce aracın bakımını yaptırmıştım. Bana her ne kadar aracın sağlam olduğunu söyleseler de ben bakım işlemlerini yapmıştım. Otomobilin motoru gitti. Kendi aracımın üstüne eklediğim para kadar, bu motorun tamiri için de para ödemem lazım” açıklamasını yaptı.

“5’inci günde motor yanması normal mi?”

Çok üzgün ve mağdur olduğunu söyleyen Benzer, “Çevremde benim gibi mağdur başka insanların da olduğunu gördüm. Aldığım yerle iletişime geçmeye çalıştım ama beni dikkate almadılar. Aracın suyu bitmiş, o sebeple hararet olmuş ve motorun yandığını iddia ettiler. Alınan otomobilin, 5 gün sonra motorunun yanması normal midir? Kadınlar, normal olarak otomobil motorundan çok anlamıyor. Motorun tamiri için çok büyük para istiyorlar. Bir aydır mağdurum, işimden gücümden geri kaldım. Ailemin sağlık problemi var, hastaneye gelip giderken çok sıkıntı yaşıyorum. Aracın değeri de düştü. Şu an zarardayım. Çok mağdurum, avukatlarım konuyu yargıya taşıyacak” sözlerini kullandı.

Birikiminin bir kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Benzer, “İkinci el araçlardan korkuyorum. Yargıya güveniyorum. 5'inci günde yeni aracın motoru yandı. Kilometresinden belli zaten aracı kullanmamışım. Bakım kartları var. Büyük bir hevesle bu aracı aldım fakat şimdi arabasız kaldım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)