Ara tatil hareketliliği başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu sene ilk defa uygulanan ve 18-22 Kasım tarihlerini kapsayan 2019-2020 eğitim - öğretim yılı "ilk ara tatili" bugün başladı. Ara tatil ile beraber havalimanlarında hareketlilik oluştu.

YAŞAM 15.11.2019, 16:19 15.11.2019, 16:20
Ara tatil hareketliliği başladı

İstanbul Havalimanı'nda okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında, bugün mesai bitimiyle başlayan ilk ara tatil sebebiyle yolcu hareketliliği meydana geldi. Çocuklarıyla birlikte tatili İstanbul dışında yapmak isteyen aileler, iç ve dış hatlar terminalinde zaman zaman yoğunluğa sebep oldu. 

Hafta sonu tatilleriyle birlikte 9 güne ulaşan ara tatili çocuklarıyla birlikte İstanbul dışında geçirmeyi düşünen aileler, yurt içi ve yurt dışı seyahatleri için İstanbul Havalimanı'na geldi.

Havalimanının günlük yolcu seviyesine hareket umreye gidenler ile ara tatile çıkanların da dahil olmasıyla terminal giriş noktalarında ve pasaport noktalarında zaman zaman uzun kuyruklar meydana geldi.  Havalimanı yetkilileri de pasaport, güvenlik noktaları ile check-in kontuarlarında yoğunluk olmaması amacıyla bütün bankoları açık tuttu.

Tatile gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na gelen Kınacı ailesi bilet ve bagaj işlemlerinin ardından memleketleri Kilis'e gitti. Hareketlerinden önce gazetecilere konuşan aile üyesi 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Reyyan Kınacı, tatil sebebiyle çok mutlu olduğunu belirtti. Reyyan Kınacı, "Memleketimizi seviyorum. Orada arkadaşlarım var. İstanbul'da hiç arkadaşım yok. O yüzden gittiğim için çok heyecanlıyım. Memlelektte köpeğimle birlikte gezmeye gideceğiz. Arkadaşlarımla oyunlar oynayacağız." dedi. 

Reyyan'ın annesi Tuğba Kınacı de tatillerde memleketlerinin çok keyifli olduğunu kaydederek, "Dinleneceğiz. Çocuklarımızı gezdirmek, eğlendirmek hoşumuza gidiyor. Memleketimizde ineklerimiz, koyunlarımız, atlarımız var. Dolayısıyla çocuklarımızla birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Orada maneviyat da var. Çocuklar da çok memnun kalıyor." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)