'Apartman cami' sosyal medyayı ikiye böldü

Ankara’ya bağlı Keçiören ilçesinde yer alan ve sosyal medya platformlarında ilginç mimarisiyle ilgi çeken apartman biçimindeki Esertepe Yeni Camisi'nin yapımı 11 sene sonra tamamlandı.

YAŞAM 28.08.2022, 23:19 29.08.2022, 15:47
'Apartman cami' sosyal medyayı ikiye böldü

Ankara’ya bağlı Keçiören ilçesindeki Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi üzerinde bulunan ve 11 sene evvel inşasına başlanan altı katlı Esertepe Yeni Camii, yapım süresi boyunca dış mimarisinden kaynaklı olarak gerek sosyal medya mecralarında gerekse görenler tarafından hayretle karşılandı.

Apartman biçiminde görünümü olan cami, 11 sene boyunca tamamlanamaması sebebiyle de gündeme gelmişti. Apartman biçiminde dizayn edilen caminin alt katları Kur’an-ı Kerim kursları ve hafızlık eğitimlerinde kullanılmak üzere planlandı.

11 sene boyunca mahalle sakinlerinin büyük bir şaşkınlıkla takip ettiği cami, farklı sebeplerden dolayı uzun süre boyunca tamamlanamadı. İş insanları ve hayırseverler tarafından maliyeti karşılanarak inşası hızlanan cami, geçtiğimiz 22 Haziran'da hizmete açıldı. 

"Ben cami olarak görüyorum"

Esertepe Yeni Camisi'ne ilişkin değerlendirmeler yapan mahalle sakinlerinden Adnan Ardıç, “2011'den bu yana devam ediyordu. İnsanların yardımıyla tamamlandı. Mahalleye güzel bir hava kattı." dedi. 

Bir başka mahalle sakini Mustafa Ekinci ise cami inşasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “Çok iyi oldu. Maddi durumlardan ötürü 11 sene sürdü." diye konuştu. 

Nuray Kaya ise “10 seneyi aşkın bir süredir inşaat halindeydi. Ben cami olarak görüyorum." 





Yorumlar (0)