Antik Mısır'da helikopter izleri ve bazı cevaplar!

Antik Mısır ile ilgili ortaya atılan komplo teorileri yüzlerce yıldır ilgiyle takip ediliyor. Peki gerçek ne? İşte bu kadim medeniyetle ilgili bazı bilgiler...

YAŞAM 09.05.2019, 20:37 09.05.2019, 21:00
Antik Mısır'da helikopter izleri ve bazı cevaplar!

Antik Mısır Medeniyeti, yapılarıyla ve hikayelere konu olmuş gizemiyle en ilgi çeken dönemlerden birisi…

Günümüzden yaklaşık 5 bin yıl önce Nil’in hayat verdiği Mısır’da yeşeren bu uygarlığın; geometri, astronomi ve matematiği kullanarak çevresiyle başa çıktığını biliyoruz. Kendine özgü hiyeroglif yazısı, o zamanın teknolojisiyle yapılması imkansız görünen piramitleri ve mitolojiyle beraber kendine özgü bir medeniyet…

Bu kadim medeniyetin neden birçok komplo teorisine konu olduğu, bazı gizemli özelliklerinde yatıyor. Biz bu yazıda, Antik Mısır ile ilgili iddialar ve bunların muhtemel yanıtlarının ne olabileceği üzerinde duracağız.

Ampul mü kullanılıyordu?

Özellikle Dendara Tapınağı’nda bulunan bir hiyeroglif uzun yıllardır tartışmaları da beraberinde getirdi. Eric Von Daniken isimli yazara göre, bu hiyeroglifte yer alan ve tüpü andıran uzun nesne bir lamba! Yazar, işçilerin piramitlerin iç kısmında çalışırken bu lambaları kullandığını öne sürüyordu. Bu lambaya Dendera lambası ismi verildi.

Ancak piramitlerin içindeki bazı izler, bize işçilerin çalışması sırasında meşaleler kullandığını kanıtlıyor. Duvarlarda meşalelerden çıkan ateşin kalıcı islere neden olduğu görülüyor.

Öte yandan bu hiyeroglif bir ampulü değil farklı bir şeyi anlatıyor. Hiyeroglifte görülen şekil içinde yılan olan bir Lotus çiçeği

Yılan her sabah doğan güneş olan tanrı Harsomtus’u simgeliyor. Antik Mısır’da bulunan herhangi bir alet, aydınlatmayı sağlayan ampul benzeri araçları andırmıyor. Yani o zamanlarda ışığın kullanımına dair bir kanıt bulunamadı.

Piramitlerin yapımında uzaylı izleri mi var?

Mısır’ın alametifarikalarından biri de nasıl ve neden yapıldığı bugün bile çözülemeyen piramitler… Özellikle en büyük piramit olan Keops Piramiti’nin (yüksekliği 138 metre) neden yapıldığıyla ilgili bir hiyeroglif mevcut değil!

Piramitlerin firavunların anıt mezarı olduğu söyleniyor ancak Keops Piramiti’nde hiç mumya bulunmaması bu konudaki kafa karışıklığını artırıyor.

Ayrıca yüzlerce kilo ağırlığındaki taşların o zamanın teknolojisiyle nasıl piramidin üst bölgelerine taşındığı halen daha bir muamma…  Bu aşamada piramitlerin yapımı için uzaylı gelişmiş bir medeniyetin yardım ettiği iddia ediliyor.

Bazı bulgulara göre bu piramitler dikdörtgen şeklinde yapılan mezarların üst üste konmasıyla oluşturuldu. Ancak daha sonra büyütülen bu yapılar içinde tünellerin olduğu karmaşık bir yapıya dönüştü.

Taş bloklar nasıl taşınıyordu?

Firavun Snefru’nun hüküm sürdüğü M.Ö. 2575 yılı civarında yapılan üç piramitte 10 bin kölenin işçi olarak çalıştığı düşünülüyor. 2013 yılında Richard Redding ve çalışma arkadaşlarının yaptığı çalışmaya göre; piramidin yapı sırasında her gün 2 ton et kesiliyor ve işçi-köleler besleniyordu.

Koca taş blokların ıslatılan kumlar üstünde çekildiği düşünülüyor! Blokları kaldırmak için rampanın kullanıldığı düşünülüyor ancak nasıl bir tasarımı olduğu henüz çözülemedi.

Antik Mısır'da helikopter ve uçan daireler!

Yaklaşık 3 bin yıllık ‘Helikopter hiyeroglifi’ ise bir başka tartışma konusu…  Bu hiyerogliflerde günümüzdeki helikopterlere benzer çizimler bulunduğunda araştırmacılar şoke olmuştu. Bunun Mısırlıların, uzaylılar tarafından ziyaret edildiğinin kanıtı olduğu söylense de aslında gerçek biraz daha farklı.

Dikkatli bakın!

Seti 1 tapınağında bulunan bu uçan daire ve helikopter benzeri çizimlerin nedeni Palimpest isimli bir yazı metodu!

Bu görseldeki şekillerin mavi kısmı Seti 1 zamanında, yeşil kısmı ise onun oğlu zamanında eklendi. Birleşmiş gibi göründükleri için tek bir kişinin elinden çıktığını zannediyoruz. Halbuki bunlar farklı zamanlarda yapılan ve birleştirilen farklı şekillerden ibaret.

Aslıda bu, insanoğlunun gördüğü nesneleri bildiği bir başka şeye benzetme eğiliminden başka bir şey değil!

Mezarları açanlar lanetlendi ve öldü mü?

Uuzun yıllar boyunca dilden dile dolaşan ve efsaneleşen olaylardan birisi de firavun Tutankamun’un mezarını açan kişilerin lanetlenip kısa süre içinde ölmesiydi. Bu ölümlerin mezarlardan yayılan gazla ilişkili olduğunu söyleyenler çıktı.

Ekibin lideri 16 yıl daha yaşadı

Ancak biliniyor ki bu mezarı gün ışığına çıkaran 58 kişiden sadece 8’i 10 yıl içinde öldü. Ekip lideri Carter’ın mezar açılışından sonra 16 yıl daha yaşadığı biliniyor. Aslında bu da komplo teorisyenlerinin ve gizemli şeyler bulma ümidiyle yanıp tutuşanlarn ortaya attığıtutarsız iddialardan bir tanesi…

Ya da iddialar gerçekten tutarsız mı? Cevabı size bırakalım.

Yorumlar (2)
Serkan Turan 3 yıl önce
Bu yazınız yada alıntı diyeyim , nereden aldıysanız onlara ..l. orta parmak göstermek lazım. Birşeyleri örtbas etmek yerine gerçekleri insanlara yayınlamak daha iyi olmaz mı?? Sümer tabletlerinde anlatılanlar da safsatamı? Ya gece ay etrafında dolaşan parlak küreler? UFO yada neyse. Ben gördüysem sizde görebilirsiniz. Sadece gözlerinizi açın, ağzınızı değil.
Celal Şengör 7 ay önce
Evet ama bazı kelimelerin yani alfabedeki fotoğrafların karşılığı yok mesala helikopter gibi göziken cismin mavi ile çizdiğiniz kısmını ben bulamadım sadece bu fotoğraf ta değil bir işletim sisteminin mısırdaki piramitlerin üstten kuş bakışı görünümü gibi yani bunların hepsi tesadüfmü yoksa insan ırkı yani bizim bildiğimiz bu gezegenden değilmi yadi daha açığı insan ırkı dünyalı değilmi?