Antalya’yı sel vurdu: Evler ve iş yerleri hasar gördü

Antalya'nın ilçesi olan Kumluca’da meydana gelen kuvvetli yağışın sonrasında derelerin taşması ile beraber çok sayıda iş yeri ve ev sular altında kaldı.

YAŞAM 12.12.2022, 09:20 12.12.2022, 17:35
Antalya’yı sel vurdu: Evler ve iş yerleri hasar gördü

Antalya’nın Kumluca ilçesinde dün öğleden saatlerinden sonra etkisini göstermeye başlayan ve aralıklarla süren sağanağın ardından dereler taştı. Şehir merkezine kadar giden sular sebebiyle baskınlar meydana geldi.

Vatandaşlar uyarıldı, mahsur kalanlar kurtarıldı

Belediye hoparlörleri üzerinden gerçekleştirilen anonslar ile beraber vatandaşlara hanelerinden çıkmamaları, güvenli bölgelerde kalmaları yönünde uyarıda bulunuldu.

İlçe merkezine ulaşan sular sebebiyle bazı araçlar sürüklendi, otomobillerinde mahsur kalan kişiler ise iş makineleri ile kurtarıldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "Merkezde bulunan bütün köprülerin yıkılmasından ötürü yağmur suları söz konusu taşkınlara neden olmuştur. Bu durum arabalara ve zemin katlara zarar vermektedir. Yağışlar konusunda vatandaşların dikkatli davranmasını istiyoruz." dedi.

Eğitime bir günlük ara verildi

Dün öğle saatlerinde başlayan ve akşam vakitlerinden sonra etkisini çoğaltarak arttıran sağanak sebebiyle derelerin taştığını ifade eden Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, ilçe merkezinde de su baskınları ve sel meydana geldiğini kaydetti.

Birçok iş yeri ve evde hasar meydana geldiğini aktaran Erdemir, "Su baskınlarının meydana gelmesi ile beraber gerek kolluk kuvvetlerimiz gerek belediyemiz yapılması gereken önlemleri alarak afeti en az hasar ile geçirebilmek canla başla uğraşıyorlar. Gerçekleştirdiğimiz incelemede ilçemizde bütün okullarımıza bir gün kadar tatil verme kararı aldık. Şu an biz yağış bölgesindeyiz, ekiplerimiz yapılan ihbarları değerlendiriyorlar. En az zararla yaşanan nu olayı atlatmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yollar kapandı, elektrikler kesildi

Öte yandan, ilçede devam eden sağanak sebebiyle zaman zaman bölgesel elektrik kesintileri de meydana geliyor.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından sağlanan verilere göre, Gavur Deresi'nin taşması sebebiyle meydana gelen sel sonucu, 3 bölgede yol trafiğe kapatıldı. Kumluca ilçesinin Kemer ilçesi doğrultusu çıkışı ile Kumluca-Finike kara yolu ve Altınyaka Mahallesi birleşiminde ulaşım gerçekleştirilemiyor.

Sel bölgesinde, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar (0)