Antalyalı baloncunun yürekleri burkan mezarlık ziyareti

Antalya’nın Serik ilçesinde mezarlıkta bulunan çocuk mezarlarına balon bağlayan baloncunun, son günlerde sosyal medyada paylaşılan görüntüleri yürekleri dağladı. Baloncunun bu davranışının sebebi kısa süre sonra belli oldu.

YAŞAM 21.07.2021, 16:11 22.07.2021, 10:22
Antalyalı baloncunun yürekleri burkan mezarlık ziyareti

Yürekleri burkan olay Antalya’da yaşandı. Bayramdan bir gün önce mezarlık çevresindeki bir vatandaş, çocuk mezarlarını tek tek dolaşan bir baloncunun, çocuk mezarlarına balon bağladığını görünce kayıt altına aldı.

“Kadının yaptığı içimi yaktı”

Sosyal medyada yayılan görüntüler hem merak uyandırdı hem de büyük ilgi gördü. Baloncunun sırrı ise bir gün sonra ortaya çıktı. Baloncu, mezarlıklara bağladığı balonların hikayesini anlattı. 

Çocuklara bayramlarda ücretsiz balon dağıtan baloncu, mezarlığın önünden geçerken gördüğü bir kadına 'çoçuğunu çağır’ dedikten sonra kadının  Çocuğum gelemez' mezarda yanıtını aldı. Kadının kendisinden almış olduğu balonu çocuğun mezarına bağladığını gören baloncu, aynı gün içinde onlarca balonu hazırlayarak tüm çocuk mezarlarına bağladı. Yalnızca şeker ve balon satarak geçimini sağlayan baloncu Sait Kocakaya "Kadının söylediği söz ve balonu mezara bağlaması içimi yaktı. Daha sonra hiç düşünmeden tüm çocuk mezarlarını tek tek dolaşarak balon bağladım" açıklamasını yaptı.

“Hayatını kaybeden çocuklar için bir şey yapmak istedim”

20 yıldır Antalya Serik’te balon satan ve ‘Çocuklar sayesinde para kazanıyorum' diyen Sait Kocakaya yaşananları şöyle aktardı:

“Her sene bayramlarda ve kandillerde çocuklara balon ve şeker dağıtırım. Bayramdan bir gün önce günü mezarlığın önünden geçerken bir kadın balon istedi, çocuğunu göndermesini söyledim ben de. Daha sonra o, çocuğunun mezarda olduğunu belirtti ve benden aldığı balonu çocuğunun mezarına bağladı. Bundan çok etkilendim ve o gün çok ziyaretçi olan mezarlığa gitmek için akşam saatlerinin gelmesini bekledim. Orada hazırladığım balonları teker teker çocuk mezarlarına bağladım. Zaten yaşayan çocukları sevindirmeye çalışıyorum, hayatını kaybeden çocuklar için de bir şeyler yapmak istedim. Yaparken, kendi çocuğum gibi tüylerim adeta diken diken oldu. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Zaten o balonlar başka çocuklar tarafından alınacak, devamlı orada kalmayacak" 





Yorumlar (0)