Antalyalı aile, burnu olmadan dünyaya gelen evlatları için yardım bekliyor

Çetin ailesi, iki evladının nefes alabilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

YAŞAM 13.03.2021, 21:47 14.03.2021, 16:46
Antalyalı aile, burnu olmadan dünyaya gelen evlatları için yardım bekliyor

Antalya'da ikamet eden Çetin ailesi, doğuştan üst damağı ve burunları olmayan 9 aylık ve 13 yaşındaki evlatlarının rahat bir şekilde nefes alabilmesi için yardım bekliyor.

Serik ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de 14 yıl evvel evlenen Naile ve Serhat çiftinin, 13 yıl evvel 'Amine' adını verdikleri bebekleri üst damağı ve burnu olmadan dünyaya gözlerini açtı.

"Zor nefes alıyorlar"

Şehirde bulunan bir hastanede birkaç ameliyat geçirerek plastik damak ve burun nakli yapılan Amine, nefes almakta zorluk çekmesine karşın çok sevdiği okuluna gidiyor, bir an evvel de sağlığına kavuşmayı diliyor. Çetin çifti, 9 ay evvel 'Erva' ismini verdikleri kızlarını da aynı sorunlarla kucaklarına aldı.

Anne Çetin, Amine'nin henüz 7,5 aylıkken dünyaya gözlerini açtığını ve doktorların, burnunun olmamasının erken doğum sebebi ile meydana geldiğini söylediğini anlattı.

"Hamileliğimi sonlandırmak istemedim"

İkinci kızları Deniz'in (8) sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini dile getiren Çetin, 9 aylık olan üçüncü kızı Erva'nın da tıpkı büyük kızı gibi üst damağı ve burnu olmadan dünyaya gelmesinin kendilerini çok zor bir durumda bıraktığını belirtti.

Evladının durumunu gebeliğinin henüz 16'ncı haftasında öğrendiğini söyleyen Çetin, "Allah'a karşı gelmiş olmamak için gebeliğimi sonlandırmak istemedim. Doktorlar, bu durumun dünyada 13 kişide görüldüğünü söyledi." ifadelerini kullandı.

"Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz"

Tek isteğinin evlatlarının rahat bir şekilde nefes alabilmeleri olduğunu ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

"Devlet büyüklerinin yardımlarını bekliyoruz. Çocuklarımın rahatça nefes almalarını istiyorum. Erva, ağzı kapandığı an nefessiz kalıyor. Özel üretim bir emziği var. Yanında birileri yokken, emziği ağzına bantlamak durumunda kalıyoruz. Ancak o şekilde nefes alabiliyor. Üst damağı olmadığı için emziği tutamıyor. Özel bir mama ile besliyordum fakat rapor yalnızca 6 ay süresince mamayı karşılıyormuş. Maddi olanaklarımız iyi olmadığı için mama almakta bile zorlanıyoruz."

"Operasyon çok pahalı"

Büyük çocukları Amine'ye 'Kardelen' diyerek hitap ettiklerini, nakli gerçekleştirilen yapay burunda başarılı olunamadığını söyleyen Çetin, komşularının, "Utanır, okula gönderme." demesine karşın okula yolladığı kızının seneye liseye gideceğini dile getirdi.

Yurt dışında bu tarz operasyonları yapan doktorların olduğunu öğrendiklerini dile getiren Çetin, "İstanbul'daki bir doktorla görüşme gerçekleştirdik. Operasyonun maliyetinin çok yüksek olduğunu üzülerek öğrendik. Evimiz kira, imkanımız yok." dedi.







Yorumlar (1)
dsfsd 3 yıl önce
durumun yoksa yapmıcaksın 3 5 çocuk