Antalya’da yürek yakan olay! Yeni doğan bebeği ağaç altına bıraktılar

Antalya’nın Aksu ilçesinde, bir dut ağacının altında 10 günlük olduğu tahmin edilen erkek bebek bulundu. 

YAŞAM 03.08.2022, 15:11 04.08.2022, 09:09
Antalya’da yürek yakan olay! Yeni doğan bebeği ağaç altına bıraktılar

Aksu ilçesinde yaşayan bölge halkı, sokak genelinde duyulan ağlama sesi üzerine meraklandı. Sese doğru giden bazı vatandaşlar, bir dut ağacının altında terk edilmiş vaziyette bulunan erkek bebek buldu. Bebeği yanlarına alarak yakınlardaki bir markete götüren duyarlı vatandaşlar, uzun süre kendisi ile ilgilendi. 13 aylık bebeği olan Teslime Yılmaz tarafından emzirilen talihsiz bebek, ardından bölgeye gelen sağlık ekiplerine teslim edildi. 

Kepez Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı

Ambulansa bindirilerek Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 10 günlük bebek, yoğun bakım ünitesine alındı. Bir süre gözetim altında tutulacak olan erkek bebek, ardından normal odasına alınacak. Öte yandan olay yerine gelen polis ekipleri, bölgedeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye başladı. 100’ün üzerinde otomobili mercek altına alan ekipler, bebeği bırakan kişi ya da kişileri bulmak için geniş çağlı soruşturma yürütüyor. 

“Hepimizi çok üzen bir olaya tanık olduk”

Yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulunan ilçe sakinlerinden Gaye Üstüntaş, “Bebeği bulan kişilerden birisi de benim ablam. Bildiğim kadarıyla saat 07.30 sıralarında marketi açmaya gitmişti. Ardından bazı ağlama sesleri duymuş. Diğer kişilerle beraber sese doğru gidince terk edilmiş bir bebek bulmuşlar. Bebeği yanlarına alıp markete getirdiler. Uzun süre ilgilendiler. Ardından da sağlık ve polis ekipleri geldi zaten. Bebeği onlara teslim ettiler. Mahallemizde yeni doğum yapan bir annemiz vardı. Çocuğu o emzirdi. Herkes çok ilgilendi. Ardından sağlık ekipleri bebeği hastaneye götürdü. İnşallah en kısa sürede ailesi bulunur. Hepimizi çok üzen bir olaya tanık olduk” ifadelerini kullandı. 

“Bebeği, salladık, gezdirdik ama bir türlü ağlaması kesilmedi”

Bebeği emziren Teslime Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Bebek bu sabah saatlerinde bulunmuş. Markete götürmüşler ama çocuğun ağlaması bir türlü son bulmamış. Bunun üzerine beni çağırdılar. Bebeği, salladık, gezdirdik ama bir türlü ağlaması kesilmedi. Ben de bunun üzerine anneliğin verdiği bir duyguyla onu emzirdim. Emzirince sakinleşti, rahatladı. Ardından da uyudu. Uzun süre karnını doyurmamışlar. Çok uzun süre emdi, ardından da uyuyakaldı. Sağlık ekipleri gelince bebeği onlara teslim ettik. Ambulansa bindirerek hastaneye kaldırdılar” şeklinde konuştu.

“Bir anne bunu nasıl yapar?”

Gördüğü manzara karşısında çok üzüldüğünü dile getiren Yılmaz, “Bir anne olarak bebeği o halde görünce çok üzüldüm. İçim acıdı. Bir hayvan bile sokağın köşesine yavrusunu bırakmıyor. Bir anne bunu nasıl yapar? Akıl alacak iş değil. Ben kendi evladım için canımı veririm. Daha yeni doğmuş küçücük bir bebeği ağacın altına bırakıp kaçmışlar. Şimdi ben kendi çocuğumu emzirirken hep o küçük bebeği düşünüyorum. Aklıma her zaman o anlar geliyor. Yaşanan son olaylar beni çok etkiledi. İnşallah bu çocuğumuzun güzel bir geleceği olur ve hayatı boyunca güzel şeyler yaşar. Böylesine acı bir olayla dünyaya gelmesi hepimizi derinden yaraladı. Mahalle halkımız da bebeğe çok ilgi göstermişler, epey ilgilenmişler. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bizler de anne olarak vazifemizi yaptık, elimizden geldiğince bebeğe yardımcı olmaya çalıştık” dedi.  

Yorumlar (0)