Antalya’da talihsiz an… Sınavı saniyelerle kaçırdı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da bugün KPSS heyecanı yaşandı. Akdeniz Üniversitesi’ne gelen bir aday saniyelerle sınavı kaçırınca büyük üzüntü yaşadı. 

YAŞAM 31.07.2022, 13:26 31.07.2022, 16:58
Antalya’da talihsiz an… Sınavı saniyelerle kaçırdı

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Oturumu bugün Türkiye genelinde milyonlarca adayın katılımıyla yapıldı. 81 ilde olduğu gibi Antalya’da da sınav noktaları önünde erkenden yoğunluk oluşturmaya başlayan adaylar, büyük heyecan yaşadı. Akdeniz Üniversitesi’nde ise üzücü bir olay meydana geldi. Sınavların yapılacağı okullara son giriş saati olan 10.00’ı saniyelerle kaçıran bir aday, içeriye alınmadı. 

İçeri alınmayınca büyük üzüntü yaşadı

Sınavı saniyelerle kaçıran genç aday büyük üzüntü yaşarken, bazı vatandaşlar ise kapıların açılması yönünde yetkililere dil dökerek tepki gösterdi. İçeriye girme talebi reddedilen KPSS adayı, üzüntü içinde bölgeden ayrıldı. Öte yandan bazı adayların da koşarak son anda içeriye girmeyi başardığı görüldü. ÖSYM, sınavın yapılacağı binalara son giriş saatini 10.00 olarak duyurmuştu. Sınavın başlangıç saati ise 10.15 olarak paylaşılmıştı. 

Öte yandan sınav boyu dışarıda bekleyen aileler de çocuklarının başarısı için saatlerce dua etti. Çocukları gibi büyük heyecan yaşayan aileler, sıcak havaya rağmen sınav sonuna kadar bölgedeki bekleyişini sürdürdü. 

Yorumlar (0)