Antalya’da sel felaketinin bilançosu belli oldu: Çavuşoğlu açıkladı

Sağanak yağışın ardından sel sularının kapladığı ilçeler adına son durumu dile getiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 6 bin dönümlük bölgede hasarın meydana geldiğini ifade etti.

YAŞAM 12.12.2022, 16:39
Antalya’da sel felaketinin bilançosu belli oldu: Çavuşoğlu açıkladı

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkisini gösteren yağış, sosyal hayatı tamamen durdurdu. Dün öğleden itibaren başlayan ve bölgesel olarak devam eden yağışlar dereleri taşırdı. Şehir merkezine kadar gelen sel, su baskınlarına neden oldu. Yollar sular içerisinde kalırken, sel suları birçok aracı sürükledi.

“Büyük oranla Kumluca bölgesinde hasar meydana geldi”

Meydana gelen sel felaketi ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, özellikle Kumluca bölgesinin hasar aldığına vurgu yaptı.

Yaşanan sel felaketinde meydana gelen hasarı açıklayan Çavuşoğlu, "Büyük bir oranla Kumluca bölgesinde hasarlar oluştu. 6 bin dönümlük arazide hasar bulunuyor. Hem narenciye hem de sera bahçeleri yağıştan dolayı etkilenmiş. 25 eve, 150 iş yerine su girdiği iletildi. Devletimizin bütün kurumları bölgede. Selin yaşandığı alanda vatandaşlarımıza yardım ediliyor. Diğer bir taraftan STK'lara da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir vatandaşımız sel sırasında kalp krizinden hayatını kaybetti. Diğer alanlarda da yağış görüldü ama çok şükür o bölgelerde hasar meydana gelmedi" dedi.

Yorumlar (0)