Antalya’da bir şahıs, alışılmadık dolandırıcılık yöntemiyle şaşkına uğrattı

Antalya Manavgat’ta bir tekel bayiye giren şahıs su, sigara, bulgur, meze ve içki aldı. Bir süre cüzdanını cebinde arıyormuş taklidi yapan şahıs, “Cüzdanım arabamda.” diyerek almaya gitti ancak bir daha dönmedi. Usta hırsız kayıplara karışırken tekel bayi işletmecisi bu işin peşini bırakmamakta kararlı olduğunu dile getirdi.

YAŞAM 13.02.2022, 17:27
Antalya’da bir şahıs, alışılmadık dolandırıcılık yöntemiyle şaşkına uğrattı

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi’ndeki Muhittin Ersoy Bulvarı’nda 44 numaralı adreste bulunan tekel bayinin sahibi, daha önce hiç görmediği ve duymadığı bir dolandırıcılık yöntemiyle karşılaştı. Tekel bayiine gelerek meze, içki, sigara, bulgur ve su alan bir şahıs aldıklarını poşete koyup hesaplattırdı. Sonrasında ise ceplerini karıştırarak cüzdanını arıyormuş gibi davrandı. 

“Arabaya gidiyorum” dedi bir daha dönmedi 

Cüzdanı ve kartlarının aracında kaldığını söyleyerek alıp geleceğini belirten şahıs, ağzına kadar malzeme dolu poşetle sözde park halinde olan aracına gitti ve bir daha dönmedi. O sırada içeride başka müşteriyle ilgilenen tekel bayii sahibi Volkan Sevim, vatandaşın geri dönmediğini fark ederek dışarı çıkıp şahsa baktı ama yoktu.  



Güvenlik kamerasını inceleyince olanları anladı 

İş yerindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen Volkan Sevim, şahsın elinde poşetle dışarı çıktıktan sonra koşarak uzaklaştığını ve kısa sürede gözden kaybolduğunu gördü. Görüntülerin tümünü izledikten sonra dolandırıldığını anlayan Volkan Sevim, Sarılar Jandarma Karakolu’nu aradı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri güvenlik görüntülerini alarak soruşturmayı başlattı.  

“İhtiyacı olsa yiyecek alırdı” 

Volkan Sevim, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dün akşam 7 buçuk-8 gibi bu şahıs geldi. Ben o sırada başka bir müşteriyle ilgileniyordum. Önce pilaki, su ve bulgur aldı. Sonra kasaya geldiğinde sigara ve rakı istedi. Ben hesabı yaptım o da cüzdanını unuttuğunu söyledi. Arabada unuttuğunu ve alıp geleceğini ifade etti. Arabaya giderken poşeti bırakmasını istedim ama hemen geleceğini söyleyerek çıktı. O sırada başka müşteri de olduğu için ısrar etmedim. Müşteri gittikten sonra dışarı çıkan kişiye baktım ama yoktu. Güvenlik kameralarını izlediğimde olanları anladım. Gerçekten ihtiyacı olan biri olsaydı yiyecek alırdı, ben de olayın peşine düşmezdim. Kendisinin bu şekilde başka esnaf arkadaşları da dolandırdığını öğrendim. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Herkes dikkatli olsun.” 

Yorumlar (0)