Antalya’da 350 ton meyve sebze kül oldu!

Antalya’da geçtiğimiz gece gerçekleşen depo yangınında 350 tonluk sebze ve meyve küle döndü. İnşaat, depo ve soğuk hava depolarıyla zararın toplamda 6 milyon TL olduğu belirlendi.

YAŞAM 13.02.2021, 11:00 14.02.2021, 12:55
Antalya’da 350 ton meyve sebze kül oldu!

Antalya Manavgat’a bağlı Ilıca Mahallesi’nde yer alan toptan meyve ve sebze satışının gerçekleştirildiği bir depoda önceki akşam yangın çıktı.

Mesainin bitiminde çalışanlar depoyu boşalttığında meydana gelen yangında alevler bir anda büyüdü, ihbarın ardından bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine bağlı 10 arazöz yollandı.

2 ambulans ve sağlık ekipleri hazır bir şekilde bekletilirken çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Belediyeye ait su tankerleri yangının söndürülmesine destek oldu.

6 milyon TL zarar var

Depoda plastik sebze ve meyve kasalarının olması yangının büyümesine ve söndürülmesinin zorlaşmasına neden olurken, 2 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınabildi.

Yangının iş yerinin soğuk hava deposundan çıktığı tahmin edilirken yangında bin metrekare kapalı alanın bütününe yakını yanan iş yeri sahibi Mehmet Çelik zararının yaklaşık 6 milyon TL olduğunu fakat tekrar aynı binayı yaptırmasının maliyetinin 10 milyon TL’ye çıkabileceğini ifade etti.

Çelik, yangın çıkmadan 10 dakika önce depoda olduğunu ve çıkmasının ardından 300 metre yürüdükten sonra binanın yangın haberini aldığını kaydederek, “Geldiğimde artık depo tutuşmuştu. 300-350 tona yakın içeride sebze vardı. Neredeyse 1 milyon TL civarında bir mal. Fakat binayı en az 6-7 milyona yaptıramam.” dedi.

Yorumlar (0)