Antalya'yı sağanak vurdu: Esnaf çözümü buldu!

Antalya'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından cadde ve sokaklar su altında kaldı. Esnaf, yolu şerit aracılığıyla kapatarak dalgaları önlemeye çalıştı.

YAŞAM 06.01.2020, 17:21
Antalya'yı sağanak vurdu: Esnaf çözümü buldu!

Antalya'da etkili olan sağanak yağış günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Cadde ve sokakların sular altında kalması, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Gazipaşa ilçesinde yoldan geçen araçların sebep olduğu dalga sonucu iş yerlerini su basan esnaf, kendi çözümünü üretti.

Esnaf, yolu şerit aracılığıyla kapatarak dalgaları önlemeye çalıştı.

"Daha önce böylesini görmedim"

Emlakçı Özgür Baş, 12 senedir aynı iş yerini işlettiğini fakat böyle bir sağanağı daha önce hiç görmediğini kaydetti. Şaşkınlığa uğrayan Baş, iş yerinin yoldan yaklaşık yarım metre yükseklikte olduğunu fakat su dalgalarının iş yerine girmek üzere olduğunu belirtti. 

"İş yerimin her tarafı çamur içinde"

Kadın esnaflardan biri, iş yerinin sular altında kalması nedeniyle yetkililere tepki gösterdi. Belediyeyi aradıklarını fakat kendilerinden polisi aramalarının istendiğini aktaran esnaf, "Belediye yok, esnaf odası yok. İş yerimin her tarafı çamur içinde." dedi. 

"Aramadık yer bırakmadık"

Esnaf Fatih Kara, yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtirken, bir başka esnaf da "Sabahtan bu yana aramadık yer bırakmadık, bir sonuç alamadık." ifadelerini kullandı. 

"Kendi çabamızla yolu kestik"

Esnaflardan bir diğeri de sabah saatlerinden beri yağmur yağdığını kaydederek, "Tamam Allah’ın hikmeti ama buraları biz kendi çabamızla kapattık. Aramadığımız yer kalmadı. Belediyeden bir yönetici çıkıp biz olaya hakimiz diyemedi. Kendi çabamızla yolu kestik." açıklamasını yaptı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli yağışların yarın akşam saatlerine kadar süreceğini duyurdu.

Yorumlar (0)