Antalya'yı fırtına vurdu: Çatılar uçtu, yollar göle döndü

Antalya'da etkili olan kuvvetli fırtına ve yağışlardan dolayı kentin bazı bölgelerinde yollarda su birikintileri oluştu. Yolda kalan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı. Fırtınadan dolayı bazı binaların çatıları uçtu, çöp konteynerleri ve ağaçlar devrildi. Antalya Havalimanı'na inmeye çalışan bir uçağın kanadına yıldırım isabet etti.

YAŞAM 28.01.2023, 01:36 Hakan Öksüz
Antalya'yı fırtına vurdu: Çatılar uçtu, yollar göle döndü

Antalya'da sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren kuvvetli fırtına, akşam saatlerinde kente bol yağış bıraktı. Yağışla birlikte etkili olan fırtınadan dolayı Çakırlar mevkisinde yer alan bir evin alüminyum çatısının uçtuğu görüldü. Kuvvetli fırtınanın etkisiyle bazı bölgelerde ağaçlar devrildi, sokaklarda su birikintisi oluştu.

Yollarda su birkintileri oluştu

Kuvvetli yağış nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Karatepe ile Kuruçay mahallelerinin bağlantı yolundaki köprü trafiğe kapatıldı. Çakırlar ve Hurma mahallelerini bağlayan yolda da trafiğin durdurulduğu kaydedildi. 

Meltem Mahallesi 100. Yıl Caddesi'nde yer alan alt geçitte su birikintisi oluştu. Bölgeye gelen çekici, yolda kalan araçları kurtardı. Meteoroloji'den gelen bilgilere göre kuvvetli fırtına, yarın Antalya'nın doğu ilçelerinde etkisini gösterecek. 

Uçağın kanadına yıldırım isabet etti

Edinilen bilgilere göre İstanbul'dan Antalya'ya seyahat eden bir yolcu uçağında bulunanlar korku dolu anlar yaşadı. Antalya Havalimanı'na indiği esnada uçağın kanadına yıldırımın isabet ettiği belirtildi. Yolcuların paniğe kapıldığı ancak uçakta hasarın oluşmadığı kaydedildi. Hava koşullarından dolayı bazı uçakların havalimanına inmekte zorluk yaşadığı aktarıldı.

Çok sayıda kuş telef oldu

Manavgat ilçesindeki Sanayi Sitesi'nde yer alan bir demir doğrama atölyesinin çatısının uçması nedeniyle 50 güvercinin telef olduğu ifade edildi. İş yerinin önünde bulunan bir kamyonetin de zarar gördüğü kaydedildi. 

Yorumlar (0)