Antalya'ya Nisan ayında kar sürprizi!

Turizm cenneti Antalya'da Nisan ayında yağan kar, vatandaşları şaşırttı. Akseki-Seydişehir karayolunda kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu ve ekiplerin kar küreme çalışması yaptığı kaydedildi.

YAŞAM 11.04.2022, 18:32 12.04.2022, 09:41 Hakan Öksüz
Antalya'ya Nisan ayında kar sürprizi!

Türkiye, yaz aylarına hazırlanırken beklenmedik bir soğuk hava dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Ülkede bu hafta içinde etkili olacağı söylenen soğuk hava dalgası, kendisini hissettirmeye başladı.

Antalya ile Konya arasındaki Akseki-Seydişehir karayolunda saat 15.00 civarında başlayan kar yağışı, vatandaşları şaşkınlığa uğrattı.

Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı!

Kar yağışı etkisini kısa sürede artırdı, Akseki-Seydişehir karayolunun bazı mevkilerindeki kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığının kısa sürede artması üzerine devreye giren ekipler, Alacabel bölgesinde kar küreme çalışmaları yaptı.

Akşam saatleri itibarıyla kar yağışının hafiflediği kaydedildi. Ulaşımda herhangi bir aksaklığın meydana gelmediği belirtildi.

Eskişehir'de eksi dereceler görülecek!

Öte yandan Meteorolojiden gelen açıklamaya göre Eskişehir, Bursa ve Kütahya civarında aralıklı olarak yağmurların etkili olacağı ifade edildi. Bölgenin yüksek kesimlerinde ise sağanak yağışın, yerini kar yağışına bırakacağı aktarıldı.

Nisan ayında şimdiye kadar etkili olan sıcak hava dalgasının kırılacağını belirten Meteoroloji, Eskişehir'in bazı ilçelerinde sıcaklığın eski derecelere düşeceğini bildirdi.

Yorumlar (0)