Antalya Valisi isyan etti: İki hafta mantar yemeseniz ölmezsiniz, gelmeyin!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının düşük olduğu kente mantar toplama bahanesiyle gelenlere tepki göstererek, "İşi gücü bırakmışlar, İstanbul'dan Akseki'ye Konya üzerinden gelip kuzugöbeği mantarı toplayacaklar. Asıl amaç, vaka sayısı düşük olan Antalya'ya gelmek. Mantar toplama işin bahanesi. İki hafta mantar yemesen ölmezsin kardeşim." dedi. 

YAŞAM 02.04.2020, 14:20 02.04.2020, 14:42
Antalya Valisi isyan etti: İki hafta mantar yemeseniz ölmezsiniz, gelmeyin!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan verilere göre, Antalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 95 vaka ve 3 can kaybı tespit edildi. 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Çok Önemli" başlığı ile yaptığı açıklamada, "An itibariyle Antalya girişlerinde yaptığımız kontrollerimizi en üst seviyeye çıkarıyoruz. Seyahat İzin Belgesi ve çok ciddi mazereti bulunmayan hiç kimse Antalya’ya gelmeye kalkmasın. Lütfen herkes şehrinde kalsın, evinde kalsın." ifadelerini kullandı. 

"Asıl amaç, vaka sayısı düşük olan Antalya'ya gelmek"

Vali Karaloğlu, Antalya'nın Konya sınırında bulunan ilçesi Akseki'ye İstanbul'dan 150 kişinin,  özel araçları ile kuzugöbeği mantarı toplamaya geldiğini jandarmaya beyan ettiğini kaydederek, şöyle tepki gösterdi:

"İşi gücü bırakmışlar, İstanbul'dan Akseki'ye Konya üzerinden gelip kuzugöbeği mantarı toplayacaklar. Jandarmaya beyanları bu yönde. Asıl amaç, vaka sayısı düşük olan Antalya'ya gelmek. Mantar toplama işin bahanesi. İki hafta mantar yemesen ölmezsin kardeşim. Bir başka konu da Elmalı ilçemizde yaşandı. İstanbul'dan misafir gelen bir aile nedeniyle Elmalı'da iki apartmanı karantinaya aldık. Bu iki olay nedeniyle kent girişlerindeki önlemleri artırdık." 

"Lütfen herkes şehrinde kalsın"

Antalya'ya gelmeyi düşünenlere ilişkin Vali Karaloğlu, "Sakın ha bu hataya düşmeyelim. Vaka ve vefat sayısının az olduğu illere kaçmak, buralardaki sirkülasyonu daha da artıracaktır. Virüsün her yere yayılmasına ortam hazırlayacaktır. Lütfen herkes şehrinde kalsın, evinde kalsın. Peygamberimiz Hz. Muhammed, 'Bir ülkede veba salgını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde salgın varsa oradan ayrılmayın' buyurmuştur." şeklinde konuştu. 

Vali Karaloğlu, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun deniz yolu, kara yolu ve hava yolu ile Antalya’ya giriş yapacak kişilerin 14 gün süreyle evlerinde sıhhi gözetim altına alınacağı şeklindeki kararının, ekonomik faaliyetleri içeren ticari araçları ve işçi servislerini kapsamadığını belirtti. 

Antalya'ya Ankara ve İstanbul girişlerinin yapıldığı Döşemealtı ilçesi Selimiye giriş noktasında yapılan denetimler en üst düzeye getirildi. 

Kent genelindeki tüm girişlerde uzun kuyruklar meydana geldi. Jandarma, polis ve sağlık ekipleri, Antalya'ya giriş yapan kişilerin ateşini ölçerek seyahat belgelerini kontrol etti. 

Antalya'da yaşamayan kişilerin girişine müsaade edilmedi ve araçlarıyla geri çevrildi. 

Antalya'da yaşayan kişilere önemli uyarılar yapan ekipler, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları gerektiğini söyledi. 

Polis ve jandarmanın yoğun güvenlik tedbiri aldığı giriş noktasında, yalnızca kamyon ve tırların girişine müsaade edilmeye başlandı.


 

Yorumlar (0)