Antalya Şehir Tiyatrosu'nda yeni düzenlemeler

Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT) oyunları Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Semt Evi’nde oynanmaya devam edecek ve 2020’de oyunlar belediyelerde daha çok oynanacak.

YAŞAM 21.11.2019, 17:05
Antalya Şehir Tiyatrosu'nda yeni düzenlemeler

AŞT’nin oyunlarını oynadığı Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Yenimahalle Semt Evi’nin sahnesinde ve ilçe belediyelerinin sahnelerinde oynanacağı dile getirildi.

Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT) 73 kişilik ekibiyle,  26’dan fazla oyununu Antalyalı tiyatroseverlerle buluşturuyor.

Başkan Muhittin Böcek “Sanatçıya saygısızlık yapmadım”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediyenin tiyatro personelinin yaptığı protestolarla ilgili açıklamada bulundu. Böcek açıklamasında, “Bunlar ne kadar doğrudur sizin takdirinize bırakıyorum. Ben hiçbir zaman sanatçılara karşı saygısızlık yapmamış birisiyim. Dün söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaya devam edeceğiz, hiç kimsenin tereddütü olmasın” ifadelerini kullandı.

AŞT Teşkilat Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında 2020 performans raporu ve 2020 taslak bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Raporda muhtelif konularda ödeme ve yatırımlarla ilgili mutabakata varılırken Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT) Teşkilat Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde de değişikliğe gidildi.

Sahne Yöneticisi de Yönetim Kurulunda olacak

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, “Yönetim kurulu mevcut halinde beş kişiden oluşuyor. Sanatkâr memurların gizli oyu ile seçeceği iki kişi öngörülmüşken, sahne yöneticisinin yönetim kurulunda yer almamış olması teknik olarak alınacak kararlarda bir eksiklik doğurduğundan bu şekilde gizli oy ile seçilen iki kişiyi bir kişiye indirerek sahne yöneticisinin de yönetim kurulunda görev alması istendiğinden değişiklik yapıldı.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)