Antalya sahillerinde bayram yoğunluğu

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde Antalya’da sahillerde yoğunluk yaşanıyor. Yabancı ve yerli turistler, güneş ve denizin tadını çıkarırken, plajda görev alan polisler ise Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde denetimlerini sürdürüyor. 

YAŞAM 20.07.2021, 15:13 21.07.2021, 16:42
Antalya sahillerinde bayram yoğunluğu

Nem oranının yüzde 53, hava sıcaklığının ise 31 dereceye ulaştığı turizm başkenti Antalya’da, salgın dönemindeki en hareketli günler yaşanıyor.

Sahillerde her geçen dakika yoğunluk artıyor

Kısıtlamaların kaldırılması ve turizm sezonunun açılmasıyla birlikte 9 günlük bayram tatilinin de eklenmesiyle Antalya, eski hareketli günlerine döndü. Tatilciler, günler öncesinden rezervasyonlarını yaptırırken, bayramın ilk gününü Konyaaltı Sahili’nde geçiriyor. Antalya sıcakları tatilcileri bunaltırken, sıcak havalardan bunalanlar serinlemek için kendilerini Akdeniz’in serin sularına bırakmayı seçti. Her geçen dakika sahillerde yoğunluk artarken, plajda görev alan atlı polisler de Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde denetimlerine devam etti. Sahillerde görev alan polisler, sık sık sosyal mesafe ve maske konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

“Bayram güzel geçiyor” 

Bursa’dan tatil için gelen Müge Hece, “Sabah saatlerinde şehre indim. Antalya mükemmel bir şehir ve ben burayı çok seviyorum. Kısa bir dönem daha önce burada yaşamıştım, yeniden dönmeyi düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Antalya’da yaşayan Gül Altun ise tatil için gelen arkadaşını Antalya’da gezdirdiğini ifade ederek, “Bayram oldukça güzel geçiyor. Antalya hem tatil için hem de yaşanacak yer açısından çok güzel bir yer” açıklamasını yaptı.

Hava, 4 gün boyunca güneşli 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 4 gün boyunca Antalya’da havanın güneşli olacağını ve hava sıcaklığının 32-35 derece arasında olacağını öne sürerken, nem oranının yüzde 85’e kadar çıkabileceğini belirtti.















Yorumlar (0)