Antalya'daki yangın kısmen kontrol altında

Antalya'nın Kaş ilçesinde başlayan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

YAŞAM 02.09.2019, 23:05
Antalya'daki yangın kısmen kontrol altında

Alınan bilgiye göre, Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Yuvacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. 

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına 9 helikopter, 42 arazöz, 15 su tankeri ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi.

Bölgeye çevre illerden söndürme helikopteri ile arazöz ve orman işçileri de gönderildi. Helikopterler, akşam olması sebebiyle çalışmasına ara verirken diğer ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yangının Yuvacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda etkili olduğunu aktardı.

Yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü belirten Ulutaş, "Yangın ormanlık alanda devam ediyor. Söndürme çalışmaları sürüyor. Belediyemizin bölgede hazır bekletilen arazöz ve diğer unsurları da Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinesinde çalışmalara destek oluyor. Henüz yerleşim yerini tehdit eden bir durum yok. Yangının ilerleyişini takip ediyoruz. Yerleşim yerleriyle ilgili şu an problem yok." dedi.

Bazı bölgelerde soğutma çalışması yapıldığını söyleyen Ulutaş, "Yerleşim yerlerine yakın olan kesimler söndürüldü, soğutma çalışması yapılıyor. Ormanın içindeki yangın devam ediyor. Yayılması durduruldu. Yerleşim yerleri için tehdit yok. Ormanın kenarlarında çalışma yapılıyor. Arazöz ve greyderlerle çalışma yapılıyor. Biz de çalışmaları bölgede yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)