Antalya'da zehirli yılanı elleriyle yakalayıp su bidonuna soktular

Antalya’ya bağlı Kepez ilçesinde bahçeden asfalta çıkan zehirli engerek yılanını sokak ortasında gören yurttaşlar önce şaşırdı ardından da yılanı elleri ile yakaladı. Yakaladıkları zehirli yılanı boş su bidonuna koyan yurttaşlar, hayvanı tekrar doğaya bıraktı.

YAŞAM 11.04.2021, 23:43 12.04.2021, 13:52
Antalya'da zehirli yılanı elleriyle yakalayıp su bidonuna soktular

Bahse konu olay, Kepez ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi 3930 Sokak üzerinde meydana geldi. Sokak üzerinde futbol oynayan çocuklar, yola çıkan yılanı görünce anne ve babalarına haber verdi. Çocukların haber vermesi üzerine gördükleri karşısında şaşkınlık yaşayan mahalle sakinleri, bir süreliğine hayvanı seyretti. 

Eliyle yakalayıp bidona soktu

Zehirli engerek yılanı olduğu tespit edilen hayvanı yurttaşlardan birisi önce 30 santimetrelik bir çubukla tutup ardından da su bidonunun içine koymaya çalıştı. Hayvanın başına doğru bidonun ağzını yaklaştıran yurttaş, bu eyleminde başarılı olamayınca, bir başka yurttaş yılanı kuyruğundan tutup bidona sokmayı başardı. 

Doğaya bırakıldı

Hayvandan ilk etapta korkan çocuklar, daha sonra şişe içerisinde görünce yılanı sevmeye başladı. Yılan bir süre sonra doğal yaşam ortamına tekrar bırakıldı. 



Yorumlar (0)