Antalya'da yeni yılda doktorlar organ nakli için zamanla yarıştı

Antalya'da 13 yaşında yaşamını yitiren kız çocuğunun organları ailesi tarafından bağışlandı. Hastalara umut olan organ nakilleri için doktorlar yeni yılda da zamanla yarıştı.

YAŞAM 01.01.2023, 13:21
Antalya'da yeni yılda doktorlar organ nakli için zamanla yarıştı

13 yaşında, Antalya'da yaşamını yitiren ve organları ailesi tarafından bağışlanan bir kız çocuğunun organları, organ nakli bekleyen hastalara yeni senede umut oldu.

Antalya'da yaşamını sürdüren Zeynep Sükeyna Fidancı, ani kalp durması neticesinde yaşamını yitirdi. Çocuğun acılı ailesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Uğur Genç ile gerçekleştirmiş oldukları görüşmeler neticesinde kızlarının organlarının bağışlanması yönünde karar aldı. Bunun ardından 2022 senesinin son saatlerinde Fidancı'dan alınan akciğer ile kalp, nakli uygun olan hastalara nakledilmek için bakanlığa ait ambulans uçakla Ankara'ya taşındı.

Fidancı'nın iki böbreğinin ise korneaları ve karaciğeri ise Akdeniz Üniversitesi'nde nakil bekleyen hastalara nakledilmesi konusu kararlaştırıldı.

Adeta zamanla yarıştılar

Antalya'da organ nakilleri için yeni senenin ilk saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ekipleri; Öğretim Görevlisi Dr. Ali Avanaz, Prof. Dr. Abdullah Kısaoğlu, Prof. Dr. İsmail Demiryılmaz ve merkez müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı operasyonlarda zamanla yarıştı.

Fidancı'nın böbreğinin bir tanesi Konya'dan gelen 6 yaşındaki bir çocuğa, diğer böbreğiyse Gaziantepli 16 yaşındaki bir çocuğa nakledildi.

Çocuğun karaciğeri ise 11 yaşında olan bir çocuğa hayat verdi. Korneaları ise 2 görmeyen hastaya ışık oldu.

Konuya ilişkin Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı yapmış olduğu paylaşımda, "Allah ailemizden razı olsun. Kızlarının organlarını bağışladılar ve birçok hastaya da böylece umut oldular. 2022 senesinin son, yeni senenin ilk saatlerinde organ nakli bekleyen bütün hastaların şifa bulması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm hastalarımıza faydamızın olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)