Antalya'da korku dolu anlar

Antalya’da boyacılık yapan 2 kardeş, çalıştıkları binanın 12'inci katında inşaat iskelesinde asılı kaldı. İtfaiye personelleri ve yurttaşlar tarafından asılı kaldıkları yerden üzerlerindeki emniyet kemerleri sayesinde kurtarılan işçiler, ölümden kıl payı kurtuldu.

YAŞAM 17.08.2021, 22:02 18.08.2021, 17:56
Antalya'da korku dolu anlar

Söz konusu olay, Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi 1567. Sokak üzerindeki bir binanın 12'inci katında saat 16.30 sularında meydana geldi. Aktarılan bilgiye göre, boyacılık işi yapan İbrahim Çelik (20) ve Ahmet Çelik (21) kardeşler, 12'inci katta inşaat iskelesinde bulundukları sırada elektrik kesildi. Elektriğin kesilmesi ile birlikte iskelenin bulunduğu makaralardan biri arıza verdi. Dengesizleşen iskelede ise 2 kardeş mahsur kaldı. Olayı gören bina sakinleri, durumu derhal ihbarda bulundu. Kısa süre içerisinde olay mahalline gelen itfaiye personelleri, yurttaşların da desteği ile kardeşlerin iş güvenliği için taktığı emniyet kemerlerine kanca takarak kurtarma operasyonuna başladı. Mahsur kalan Çelik kardeşler, yoğun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

“Halatlar olmasaydı ölürdük"

Kardeşlerden Ahmet Çelik, “Elektrik gitti, tuşa bastık ama çekmedi. Kendi çekmeye başlayınca da asılı kaldık. Üzerimizdeki halatlar olmasaydı ölürdük. Bağlı olduğumuz halatlarla bizi kurtardılar.” şeklinde konuştu.

“Kemerler hayatımızı kurtardı"

Önlem almalarının hayatlarını kurtardığı dile getiren kardeş İbrahim Çelik, “Üzerimizdeki emniyet kemerleri olmasaydı çok kötü bir netice olurdu. Adeta hayatımızı kurtardı. O an itfaiye gelmeseydi sıkıntı büyüktü.” dedi.









Yorumlar (0)