Antalya'da "kırmızı" uyarı: Vali saat verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Antalya'da "kırmızı kod" uyarısı verdi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bugün saat 18.00 ile yarın saat 08.00 arası şiddetli yağış beklendiğini bildirdi. 

YAŞAM 11.12.2019, 14:25
Antalya'da "kırmızı" uyarı: Vali saat verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya'da 6 ilçe için "kırmızı kod" uyarısında bulundu. Bunun ardından kentte tüm hazırlıklar tamamlandı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye ve 6 ilçenin belediye başkan yardımcısının da yer aldığı kriz masasının oluşturulduğu ifade edildi. 

Öğle saatlerinde başlayacağı tahmin edilen ve gece yarısından sonra kuvvetli şekilde etkili olacak sağanak için tedbirler alındı. 

Validen açıklama geldi!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bugün saat 18.00- yarın saat 08.00 arası şiddetli yağış beklendiğini ve alarm durumunun sürdüğünü duyurdu.

Okulların tatil olup olmayacağı hususunda 10 bine yakın mesaj geldiğini belirten Karaloğlu, "Riske göre tedbir almak durumundayız, şu anda öyle bir risk yok. Okullar yarın da tatil edilmeyecek." dedi. 

Tüm izinler iptal edildi

Antalya Valiliği, vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları için uyarıda bulundu. Antalya için verilen uyarının ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğünde tüm izinlerin iptal edildiği bildirildi. İki kurum da izinde olan personelini görev başına çağırdı.

Antalya Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürü Davut Öztürk, 2019'da vatandaşların meteorolojik uyarıları daha kolay anlayabilmeleri amacıyla "renk kodlu meteorolojik uyarı sistemi"ne geçtiklerini ifade etti. 

Dün gece başladı

Kentte 6 ilçe için verilen "kırmızı kod" uyarısının sürdüğünü aktaran Öztürk, Serik, Manavgat ve Aksu ilçelerinde dün gece yağmurun etkili olduğunu ve metrekareye 15 ile 30 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

Öztürk, kent merkezinde yağmurun öğle saatlerinden itibaren başlayacağını belirterek, "Yağış yarın öğle saatlerine kadar kesintisiz etkili olacak. Serik, Kumluca ve Finike ilçelerinde 100 kilogramdan biraz fazla yağış bekliyoruz. Kemer ilçesine ise 250 kilogram yağış düşmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)