Antalya'da ev sahibi, kiracısının evine baltayla saldırdı

Hasta anne ve babasını evine yerleştirmek isteyen ev sahibi, evi boşaltmayan kiracısının kapısına baltayla saldırdı. İddiaları kabul etmeyen şahıs, kiracının kapıyı kırdığını öne sürdü. 

YAŞAM 23.09.2022, 17:47 24.09.2022, 15:46
Antalya'da ev sahibi, kiracısının evine baltayla saldırdı

Son günlerde konutlara gelen yüksek zam, ev sahipleri ve kiracılar arasında sorun olmaya başladı.

Yüksek oranda zam yapan ev sahipleri, kira zammını kabul etmeyen vatandaşları acımasız bir şekilde evden çıkarma kararı alıyor.

Ev sahibi kapılara baltayla saldırdı

Muratpaşa ilçesinde ikamet eden Ali ve sevda çifti, 7 senedir aynı dairede kiracı olarak oturuyor.

Çift, akşam saatlerinde ev sahipleri Mehmet G.'nin evlerine gelerek evi boşaltmalarını istediğini ve baltayla kapılarını kırdığını öne sürerek polise şikayette bulundu.

İddiaları kabul etmedi

Ev sahibi Mehmet G. ise hasta baba ve annesini getirmek istediğini ve bu konuda kiracısını 1 senedir çıkması konusunda uyardığını aktardı.

İddiaları yalanlayan ev sahibi, kiracının kapıyı kendisinin kırdığını iddia etti.

"Baltayı görünce kapıyı kapatmaya çalıştım"

Birkaç ay içinde ev kirasının bin 150 lirayken önce 2 bin 250 TL’ye, daha sonra ise 3 bin liraya çıkartıldığını söyleyen Sevda Kaplan, “Biz 3 bin TL’yi kabul ettik fakat uygun bir ev bulursak çıkacağımızı aktardık. Konu kapanmıştı. Daha sonra yine bize psikolojik baskılar gelmeye başladı. Çıkacağımızı fakat idare etmeleri gerektiğini, olmazsa da noterden ihbarname çekilmesini ve bu arada kendimize ev bakmayı düşündük. Daha sonra annesini getirmek istediğini ifade etti. Biz de ona başka ev kiralaması ve bir bölümünü kendimiz ödeyeceğimizin teklifini ilettik. Onu da kabul etti. 

Ancak eşimle dün telefonda tartışmışlar. İki dakika sonra kapım çaldı. Kapıyı açtığım zaman üstüme saldıracak gibi duruyordu. Baltayı görünce kapatmaya çalıştım. O da kapıyı açmaya çalıştı. Kapıyı kapatıp 4 yaşındaki evladımla odaya geçtim. Ben kapıyı kapatır kapatmaz kapıya baltayla vurmaya başladı. O esnada binadaki diğer komşular müdahale etti. Ben o kapıyı eğer kapatmasaydım, bana da bir şey yapacaktı. Gözü dönmüştü” sözlerini kullandı.

"Asgari ücretle geçinen insanlarız"

Ortada bir şiddet olduğunu iddia eden Kaplan, “Eşim evde yokken, bunu bilmene rağmen bana ve çocuğuma yapılan bir şiddet var ortada. Bu kiraların yükselmesinin nedeni ben değilim. Asgari ücretle geçinen insanlarız. Çocuğumun yaşadığı o anlar göz ardı edilmesin. Psikolojik olarak çocuğum kötü etkilendi. O an çocuğum ‘Annemi öldürecek’ şeklinde bağırdı. Ben kadın başımla karşı koyamazdım” sözleriyle gözyaşı döktü.

"Kapının kırıldığından bilgim bile yok"

Ev sahibi Mehmet G. ise “Ev bulamadıklarını aktardılar. Emlakçılardan ilanları attım fakat bakmadılar bile. Ayın 8’inde 4 bin TL’ye bir ev buldular. Benden bir sene peşin olarak kiralarını ödemem durumunda evden çıkacaklarını söylediler. Böyle olmayacağını fakat yine de 4 aylık kirasını ödeyebileceğimi aktardım, onu da kabul etmediler. Dün Ali Kaplan’ı telefonla aradım konuşmak için. Ailemin kış döneminde gelmesi gerektiğini söyledim. Evi boşaltmayacağını, mahkeme aracılığıyla çıkartmamı istedi. Yüz yüze konuşmak istediğimi ilettim, ‘Dükkana gel, ağzını burnunu kıracağım, kiranı da vermeyeceğim’ şeklinde cevap verdi. Eve gelmesi gerektiğini söyledim. ’Orada kim kimin ağzını burnunu kıracaksa kırsın’ şeklinde karşılık verdim. Tartıştığımız için ne olur ne olmaz diyerek arkadaşımı da yanıma alıp oraya gittim. Kapıyı hanımı açtı, eşini sordum ve o gelmediğini söyledi. ’Seninle konuşacak bir şeyim yok, Ali ile konuşmam lazım’ deyince bağırmaya başladı. Ben de kadın bağırınca çıktım gittim. Kapının kırıldığından bilgim bile yok. Ben ev sahibiyim, bir kapı olmuş 15 bin TL, kendi kapımı niye kırayım. Ben Sevda’nın kırdığına inanıyorum. Onların tek derdi olayı basına yansıtıp ücretsiz oturmak.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)