Antalya'da cezaevine giren tutuklu, dilekçe yazarak hayvanlarını kurtardı

Antalya'da 10 kedi ve bir köpek beslerken cezaevine giren yurttaş, yazdığı dilekçe ile hayvanlarını açlıktan ölmekten kurtardı. Adrese gelen belediye personelleri, tel kafesler ardındaki kedileri ve kulübesinde zincire bağlı vaziyette bitap düşen köpeği kurtardı.

YAŞAM 01.03.2021, 01:14
Antalya'da cezaevine giren tutuklu, dilekçe yazarak hayvanlarını kurtardı

Antalya'ya bağlı Serik ilçesinde kısa süre evvel cezaevine giren bir şahıs, evinde beslediği bir köpeği ve 10 kedisinin aç kalmaması için mahalle muhtarına dilekçe göndererek yardım talebinde bulundu. Akrabası ve kimsesi olmayan adamın yazdığı dilekçenin posta yolu ile eline ulaşmasının akabinde harekete geçen muhtar Zafer Korkmaz, Serik Belediyesi zabıta personellerine durumu iletti. Belediye ekipleri ile beraber keşif yapmak için Merkez Mahallesi'nde bulunan adrese giden ekipler, açlık ve susuzluktan dolayı ölmek üzere olan köpek ve tel kafeslerin içindeki 10 kedi ile karşılaştılar. Uzun bir süredir aç kalan hayvanlara ilk olarak su veren zabıta ekipleri, ardından hayvanlar için mama ve et temin ederek, karınlarını iyice doyurdular. 



"Karınlarını bir güzel doyurduk"

Yardım talep eden vatandaşın 70 yaşında ve kimsesi olmadığını dile getiren mahalle muhtarı Zafer Korkmaz, “Cezaevinde yatan bir mahkumumuz bize bir dilekçe iletti. Dilekçesinde, evinde bir köpeğin ve 10 tane kedinin aç olduğunu ve herhangi bir tanıdığının olmadığını belirtti. Biz de mahalle muhtarı olarak görevimizi yaptık. Gerçekten de adresteki kediler ile köpeğin genel sağlık durumları yerindeydi fakat çok açlardı. Karınlarını bir güzel doyurduk. Serik Belediyesi ekipleri tarafından pazartesi günü hayvan barınağına gönderilmesi için bildirimde bulunacağız” dedi.







Yorumlar (0)