Antakya baklavası Gaziantep baklavasına rakip oldu

Birbirinden ayrı yemekleri ve tatlısıyla UNESCO tarafından Gastronomi Şehirler Ağı listesine eklenen Hatay’da yapılan baklava, Gaziantep'te yapılan baklavaya rakip oldu. Bilhassa Kurban Bayramı sebebi ile taleplerin arttığı bu dönemde baklava, bayram boyunca sofraları süsleyecek.

YAŞAM 18.07.2021, 14:36 19.07.2021, 11:16
Antakya baklavası Gaziantep baklavasına rakip oldu

Gastronomi şehri Hatay’da son dönemlerin gözde tatlısı baklava yoğun ilgi görmeye başladı.

Antakya baklavası ile Gaziantep baklavası yarışıyor

İncecik hamuru, bolca eklenen fıstığı ve saf tereyağı ile birlikte damak çatlatan lezzet olarak bilinen baklava, Türkiye’nin birçok şehrinden talep edilmeye başladı. Fıstığın tam firik durumundayken toplanıp kullanıldığı baklava, fiyatı ve kalitesiyşe Gaziantep baklavası ile yarışıyor.

Antakya'da üç kuşaktır ailesi baklava üretimiyle uğraşan işletmeci Şahin Emmoğlu, Antakya baklavasına her geçen gün talebin daha da artacağını söyleyerek, “Antakya baklavası, Gaziantep baklavasından çok daha lezzetli, kaliteli ve iyidir. Normal şartlarda günlük 2 ton baklava üretiyoruz burada. Fakat Kurban Bayramı sebebi çok talep var. Yaklaşık 3 buçuk ton baklava üretimi yaptık. Her geçen gün Antakya baklavasına talepler artacaktır. Biz buna inanıyoruz, baklavamıza güveniyoruz. Antakya baklavasını ve kendi firmamızı geliştirmek istiyoruz. 11 şubemizde 100’e yakın personelimiz bulunmakta, amacımız bunu daha üst noktalara çıkarmak. Gastronomi ve medeniyetler şehri Hatay'ımızda Antakya baklavası bir numaradır” sözlerini kullandı.

"En iyi baklavayı yapıyoruz"

Baklava ustası Süleyman Emmoğlu, diğer baklavalara oranla Antakya baklavasının daha hafif olduğunu söyleyerek, “Çevre köylerden getirilen en güzel yağı kullanıyoruz. En iyi fıstığı kullanarak kaliteli işçilik ile birlikte en iyi baklavayı üretiyoruz. Diğer baklavalara göre Antakya baklavası daha hafiftir. Kendi ustalarımızı da biz kendimiz yetiştirdik, hepsi Hataylıdır. İddia ediyoruz, Antakya’da yaptığımız baklava, Gaziantep baklavası kadar iyidir” sözlerine yer verdi.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Emmoğlu Hatay genelinde 11 şubeleri bulunduğunu, Antakya baklavasının Gaziantep baklavası kadar kaliteli olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)