Anonsu duyan polis evinden şortuyla fırladı!

Antalya'da denize açılarak mahsur kalan vatandaşlar, evinden şortuyla fırlayan polis tarafından kurtarıldı. 

YAŞAM 08.08.2020, 14:06
Anonsu duyan polis evinden şortuyla fırladı!

Olay, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde meydana geldi. 

Hüseyin Aksoy ve Onur Bal isimli iki genç, dalgalı olduğu öğrenilen denize açıldı ancak bir süre sonra Onur Bal'ın ayağına kramp girdiği öğrenildi. 

Onur Bal, kayalıklara çıkmak istese de dalgalar ona izin vermedi. Bunun üzerine Hüseyin Aksoy, etrafta bulunan vatandaşlardan yardım talep etti. Vatandaşlar, hemen polise ihbarda bulundu. Denizden çıkamayan Onur Bal ile Hüseyin Aksoy'a ip uzatıldı ancak girişimler sonuçsuz kaldı. 

Mehmet Çetinçelik isimli polis memuru, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım talep edildiğini işitince harekete geçti. Söz konusu polis memuru, Alanya'dan sahil güvenlik ekiplerinin vaktinde gelemeyeceğini düşünerek altında şortuyla evinden fırladı. Daha sonra da balıkçı teknesi olan Şaban Aman ile beraber denize açıldı. 

Mehmet Çetinçelik ile Şaban Aman, Hüseyin Aksoy ve Onur Bal'ı balıkçı teknesine alarak, Gazipaşa Yat Limanı'na ulaştılar. 

Anonsu işitince hiç düşünmeden limana fırladığını ve balıkçı teknesi olan Şaban Aman'dan yardım istediğini anlatan Mehmet Çetinçelik, vakit kaybetmeden hareket ettiklerini, oldukça üzücü bir durum yaşadıklarını ancak gençleri kurtarabildiklerini söyledi. 

Onur Bal isimli genç, dalgaların kendilerini sürüklediğini, iki defa karaya çıkma girişiminde bulunduklarını ancak son girişimde ayağını kayaya vurduğunu, vücudunun bazı bölgelerinden kan geldiğini ifade etti.

Ayağına kramp girdiğini kaydeden Onur Bal, tekne gelmeseydi belki de boğulacaklarını belirterek, kendilerini kurtaran Mehmet Çetinçelik, Şaban Aman ve sağlık görevlilerine teşekkürlerini sundu. 

Yorumlar (0)