Annesinin kabullenmediği kuzuya 'bebek' gibi bakıyorlar

Elazığ'da doğumun ardından annesinin kabullenmemesi sebebi ile bakımsız kalan kuzuyu sahiplenen şehit eşi ve oğlu, 'Boncuk' ismini verdikleri kuzuya evlerinde bir bebek gibi bakıyor.

YAŞAM 25.05.2021, 01:31
Annesinin kabullenmediği kuzuya 'bebek' gibi bakıyorlar

Diyarbakır'a bağlı Lice ilçesinde 9 yıl evvel meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen İlyas Genel'in bir kamu kurumunda görev yapan eşi Şengül Genel (36) bir ay evvel merkeze bağlı Yeniköy köyüne akrabalarını ziyarete gitti.

Bir çocuk annesi Genel, köyde gezdiği esnada ikiz doğuran koyunun yavrularından birini reddettiğini öğrendi.

Genel'e, sahiplenmeyi istediği kuzu, sahibi tarafından hediye edildi.

Kuzuyu şehir merkezinde ikamet ettikleri beş katlı binanın ikinci katında bulunan evlerine getiren anne ve oğlu Kaan Enis Genel (10), ona 'Boncuk' ismini verdi.

"Evimizin üçüncü bireyi"

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele döneminde evlerine neşe katan sevimli hayvana özenle bakan anne ve oğlu kuzuyu bezliyor, biberonla karnını doyuruyor.

Kuzuya şefkatle bakan anne ve oğlu, kuzunun hijyenini ve veteriner kontrollerini de aksatmıyor.

Evin içinde büyüttükleri kuzuyu sık aralıklarla gezdiren ve markete dahi götüren anne ve oğlu Boncuk'u ailelerinin üçüncü bireyi olarak nitelendiriyor.

"Peşimizden geliyor"

Kuzunun kısa bir süre içerisinde evlerinin vazgeçilmezi haline geldiğini dile getiren Genel, "Uyanır uyanmaz oğlumun kahvaltısını ve Boncuk'un sütünü veriyorum. Altını değiştiriyorum, banyo yaptırıyorum. Oğlumla birlikte kuzumuzu dışarıya çıkarıyorum. Kuzumuz bize alıştı. Nereye gidersek gidelim peşimizden geliyor. Onu bağlamıyorum. Evimizin bir bireyi oldu." dedi.

"Kardeşim olarak görüyorum"

Kaan Enis Genel de Boncuk'a severek baktıklarını söyledi.

Genel, yaşanılan salgın sürecinde kuzunun kendisine moral yönünden çok iyi geldiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Canlı ders saatlerinde beni odada bekliyor. Ders aralarında benimle oynamak istiyor. Onun sayesinde canım sıkılmıyor. Onu kardeşim olarak görüyorum."


 

Yorumlar (0)