Annenin yüreğini ağzına getiren o anlar!

Bursa'da bir anne, minik kızının bisikletiyle yokuş aşağı hızla indiğini görünce yüreği ağzına geliyor ve yetişebilmek için tüm gücüyle çocuğunun peşinden koşuyor. Çocuğun hayatını ise bisikletin üzerine atlayan bir servisçi kurtarıyor. İşte bir annenin ömründen ömür götüren o anlar...

YAŞAM 12.12.2019, 12:52 12.12.2019, 12:59

Bursa'da minik bir kız çocuğu, annesinin yanında bisikletiyle yol alırken bir anda yokuş aşağı hızlanmaya ve ana yola doğru yol almaya başlıyor. Çocuğunun ana yola doğru gittiğini gören anne ise tüm gücüyle bisikletin peşinden koşarak kızının hayatını kurtarmaya çalışıyor. Yokuşun eğiminin yüksek olması nedeniyle daha da hız kazanan bisikletin arkasından yetişemeyen çaresiz annenin imdadına ise bir servis şoförü yetişiyor. Servis şoförü, kız çocuğunun bindiği bisikleti durduramayacağını düşünerek doğrudan çocuğu bisikletin üzerinden aldığı gibi yere koyuyor.

Okulun güvenlik kamerası kaydetti

Alınan bilgilere göre, annesi de yanında olduğu sırada ara caddede denge tekerlekli bisiklete binen küçük kız freni kullanmayınca aniden yokuşa doğru hızlandı. Hızı bir anda artmaya başlayan bisikletin peşinden evladına yetişmeye çalışan annenin saniyeler içinde ömründen ömür gitti. Destek tekeri olarak da bilinen denge tekerli bisikleti kullanan kız çocuğunun bisiklet kullanmayı henüz öğrenmesi ve fren hâkimiyetinin olmaması nedeniyle kontrol altında tutamadığı bisiklet, dört yol ağzının bulunduğu kavşağa doğru hızla ilerlerken, onu yakalamak için peşinden koşan fakat yakalayamayan çaresiz annenin imdadına bir servis şoförü yetişti.

Çocuğu gördüğü anda servis minibüsünü olduğu yere hızla park eden şoför, bisikleti durduramayacağını da düşünerek küçük kızı hızlanan bisikletin üzerinden çekip aldı. Soluk soluğa ve büyük panik içinde çocuğunun yanına varan annenin yaşadığı büyük şokla titrediği görüldü. Annenin ömrünü tüketen o kısa süre tüm yaşananlar ise yakında bulunan bir okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Şoför, annenin koştuğunu görünce anlamış!

Minik kız çocuğunun hayatını kurtaran minibüs şoförü Şeref Özdemir, servis minibüsünü garaja çektiğini ancak çocuğu görmediğini belirterek, "Okulun önünden bir kadının rampa aşağı delirmiş gibi koştuğunu görünce bir şey olduğunu anladım ve hemen kadının nereye koştuğuna baktım. Sonra çocuğu fark ettim. Hemen minibüsün el frenini çektiğim gibi kızı kurtarmak için aşağı atladım. Şükürler olsun kötü bir olay, bir kaza yaşanmadan sıkıntıyı atlattık. O an dört yol ağzından araç geçiyor olabilirdi, hiçbir aracın geçmemiş olması da büyük bir şans. Büyük bir facia olabilirdi ama Allah yardım etti. Anne ve kızı çok büyük şoktaydı. Çocuk o kadar korkmuştu ki ağlamıyordu bile. Kütle gibi kucağıma düştü ve öylece kaldı" dedi.

Yorumlar (0)