Anne Maide T'nin Almanya'daki eylemi sürüyor

Almanya’da PKK tarafından kızı kaçırılan anne Maide T, Başbakan Angela Merkel'in geleceği Başbakanlık binası önünde eylemini sürdürüyor.

YAŞAM 09.09.2020, 12:33
Anne Maide T'nin Almanya'daki eylemi sürüyor

Evlatları PKK tarafından zorla ya da kandırılarak dağa götürülen annelerin Diyarbakır'daki nöbetleri 1 yılını geride bırakırken, Almanya'da kızı Nilüfer T. için Şubat ayında nöbete başlayan anne Maide T. de, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık yapmak için geleceği Başbakanlık binası önünde nöbetini sürdürüyor.

Gazetecilerin Diyarbakır’da çocukları için nöbeti tutan anne ve babalardan bazılarının evlatlarına kavuştuğunu hatırlatması üzerine anne Maide T, evladı Nilüfer T. için de umutlu olduğunu, aynı sevinci yaşayabilmek için dualar ettiğini belirterek, "Allah bütün annelere inşallah bu sevinci yaşatır." diye konuştu.

Kızı Nilüfer'in hasreti ile yaşadığını ve onu çok özlediğini vurgulayan acılı anne Maide T, kızının nerede olduğunu her an düşündüğünü, aynı zamanda astım hastası olan kızının sağlık durumunu merak ettiğini, gece gündüz Nilüfer'in alkından çıkmadığını ifade etti.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek olan Başbakan Angela Merkel'in gelişini beklediği Başbakanlık binası önünde pankart açan anne Maide T, Alman hükümetine de pankarttaki "PKK virüstür. Çocuğumu kurtarmak için bana yardım edin." mesajıyla seslendi.

Olay

Almanya'da 12 Kasım 2019 tarihinde okula gitmek için evden çıkan kızı Nilüfer T'den bir daha haber alamayan anne Maide T, PKK terör örgütüne yakın olan Navende Kurdistaniyen li Berlin Derneğinin önünde eyleme başlamış, ardından sırayla Berlin'in merkezindeki Brandenburg Kapısı’nda, Almanya Federal Meclis binası önünde ve Başbakanlık binası önünde eylem yaparak kızı Nilüfer T'nin PKK'nın elinden kurtarılmasını istemişti.

Yorumlar (0)