Ankara’nın simgeleri buz tuttu 

Ankara’nın turistik merkezlerinden olan Kuğulu Park’taki fıskiyeler dondu. 4 metre uzunluğundaki buz parçaları görenleri hayrete düşürdü. Öte yandan şehrin simgelerinden olan Mogan Gölü de tamamen buz tuttu. Şehirdeki hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi sebebiyle oluşan buz manzaraları, fotoğrafçıların akınına uğradı. 

YAŞAM 28.01.2022, 13:40 29.01.2022, 14:02
Ankara’nın simgeleri buz tuttu 

Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, başkent Ankara’yı teğet geçti. Şehirdeki toplam kar kalınlığı 20 santimetrede kalırken kış mevsiminin keskin soğuğu, kenti ele geçirdi. Gece saatlerinde sıfırın altında 10 dereceye kadar düşen sıcaklık, turistik merkezlerden olan Kuğulu Park ve Mogan Gölü’nü buzla kapladı. Kuğulu Park’taki fıskiyeler dondu. 4 metre uzunluğunda buz kütlesini görenler cep telefonlarına ve kameralarına sarıldı.  



Fotoğrafçılara malzeme çıktı 

Şehirdeki profesyonel ve amatör tüm fotoğrafçılar, turizm mevkilerine akın ederek fotoğraf çekme yarışına girdi. Droneların peş peşe uçurulduğu Ankara’da en güzel fotoğrafı çekmek için sıraya girenlerin uğrak noktalarından biri de Mogan Gölü oldu. Barselona Sözleşmesi ise özel koruma alanı ilan edilen 15 bölgeden biri olan Mogan Gölü’nün üstü tamamen buzla kaplandı.  



Kuşlar kendilerine alan bulamadı 

Kuğulu Park’ın ev sahibi kuğular ile Mogan Gölü’nün ev sahibi karabatak kuşları, oluşan buzlar sebebiyle kendilerine alan bulmakta zorlandı. Buzun üzerinde gezen kuşların o hali de kameralara yansıdı. 



Yorumlar (0)